Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Καιρός: «Χειμερινή φωτοβολίδα» με χιόνια και κρύο από την Κυριακή - Πότε έρχονται οι Αλκυονίδες

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ήπιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σήμερα στη χώρα, με το κρύο όμως να είναι τσουχτερό, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σημειώνεται παγετός στην ηπειρωτική χώρα, ενώ ο υδράργυρος είναι υπό του μηδέν στο Κάτω Νευροκόπι, στη Φλώρινα, στην Τρίπολη, ενώ οι μεγαλύτερες θερμοκρασιακές τιμές καταγράφονται προς το Καστελόριζο.

«Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με λίγες αραιές συννεφιές. Ομως προς το βράδυ, τα σύννεφα στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ισχυρές εντάσεις, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να σημειωθεί στους 15-17 βαθμούς, αργά το μεσημέρι, σε αρκετές περιοχές της χώρας», υπογραμμίζει στην σημερινή πρόγνωσή του.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η ημέρα ξεκινά με καλές καιρικές συνθήκες στην Αττική και η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες, με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 17 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Και στη Θεσσαλονίκη θα είναι ήπιος ο καιρός, με ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές. Βορειοδυτικός θα πνέει ο άνεμος στον Θερμαϊκό στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

«Χειμερινή φωτοβολίδα» από Κυριακή έως Τετάρτη

Ενα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας, όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο «κλοιό» και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από την Κυριακή (28/1), μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα την Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1), δεν αποκλείεται να βλέπουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα.

Την Παρασκευή (26/1) αναμένονται λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Όμως Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης περιγράφει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή έως και την Τετάρτη, ως «χειμερινή φωτοβολίδα», καθώς τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου θα οδηγηθούμε σε Αλκυονίδες μέρες, με υψηλότερες θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Δείτε την πρόγνωση

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Ιερόσυλος μπήκε σε εκκλησία, έκλεψε το παγκάρι, εικόνες και σταυρούς, αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 58χρονου για κλοπή προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βισαλτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια ώρα νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 58χρ...

Φόρτωση άρθρων...