Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σχολεία: Χωρίς απουσίες οι μαθητές την ημέρα του εμβολιασμού

Εγκύκλιο για τις απουσίες απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο, οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία κατά την ημέρα του εμβολιασμού τους, ούτε αν λείψουν από το μάθημα την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι «οι μαθητές/μαθήτριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους.

Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού».

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι «οι απουσίες των μαθητών/τριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη Διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Προγραμματισμός Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις

Αρχίζει η Διαδικασία Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπ...

Φόρτωση άρθρων...