Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Χωρίς πλοίο το Αγαθονήσι εδώ και ένα μήνα - Ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης

Ελλάδα

Μεγάλο πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή του σύνδεση με άλλα νησιά αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι, αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, έχει να δέσει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι του νησιού για πάνω από έναν μήνα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βασικά είδη πρώτης ανάγκης έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ελλείψεις, ενώ, όπως καταγγέλλουν, δεν μπορούν να φτάσουν στα ιατρικά τους ραντεβού σε διπλανά νησιά.

Κίνδυνος λουκέτου υπάρχει και για τη μοναδική επιχείρηση του νησιού, η οποία ασχολείται με την ιχθυοκαλλιέργεια και απασχολεί 20 – 30 άτομα, καθώς τόσο το μεταφορικό κόστος όσο και το πρόβλημα με τη συγκοινωνία οδηγούν στο κλείσιμό της.

«Μας ταλαιπωρεί περισσότερο από έναν μήνα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία», λέει στο Mega ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος. «Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο όχι σε αυτήν την έκταση. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. (…) Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. (…) Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας». Σημειώνεται ότι στο νησί διαβιούν 150 κάτοικοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...