Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ύδρα: Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον 55χρονο για την κακοποίηση γάτας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα στις 11:00 ο 55χρονος που πέταξε το μία γάτα από ταράτσα ύψους 8 μέτρων ενός εστιατορίου στην Ύδρα. Στον 55χρονο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ.

Το γατάκι βρέθηκε και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά από σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ: «Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18:05 της 30ης Απριλίου 2023 στην Ύδρα Αττικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Μαργαρίτης Κωτσίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον άρθρο 24 παράγραφος 1Α  του νόμου 4830/201».

Οι αστυνομικοί ήθελαν να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση του ζώου, πριν την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την επιβολή προστίμου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά πρόστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται από 30.000-50.000 ενώ αν το δύστυχο ζώο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος μετά την καταγγελία να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη του δράστη. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και του επιβλήθηκε το μέγιστο πρόστιμο των 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Φόρτωση άρθρων...