Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαμοθράκη - Χωρίς ρεύμα το νησί

Ελλάδα

Ελέγχθηκε η φωτιά στη Σαμοθράκη που ξέσπασε χθες βράδυ στα Θέρμα, σε δύσβατο σημείο, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιάννης Γρηγόρενας.

Τόνισε πως το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής του νησιού κατάφερε να προσεγγίσει εγκαίρως την περιοχή, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Εξήγησε πως η βλάστηση ήταν χαμηλή και έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε γρήγορα.

Ο κ. Γρηγόρενας ανέφερε επίσης ότι στις 3.30 τα ξημερώματα έφτασαν στο νησί οι πρώτες γεννήτριες, καθώς η Σαμοθράκη είναι από χθες το μεσημέρι χωρίς ρεύμα, καθώς, λόγω των πυρκαγιών στον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχουν προκληθεί πολύ μεγάλες ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, ανέφερε ότι τέσσερις οικισμοί δεν έχουν νερό.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Κορφούδι για να απομακρυνθούν προς το λιμάνι στα Θέρμα.

Η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή των Θέρμων και σε απόσταση από τον οικισμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα - Βελτίωση του καιρού την Κυριακή του Πάσχα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσ...

Περισσότερα από 260.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί (06:0...

Φόρτωση άρθρων...