Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση κατασκοπείας: Αποκαλυπτικό παρασκήνιο της εγγραφής της «Μαρίας Τσάλλα» στο δημοτολόγιο Αλιβερίου

Ελλάδα

Η ιστορία θα ήταν δακρύβρεχτη αν δεν ήταν τόσο σοβαρή και κυρίως κατασκοπική. Άλλωστε όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι έκλαιγαν με την τραγική ιστορία της μικρής που την άρπαξε ο πατέρας της όταν ήταν 3 ετών. Μία εξ αυτών μας είπε ότι τυπικά δεν είχε κάνει κάτι παράνομο, αλλά της έκανε εντύπωση ότι δεν πήγαν να εγγραφούν στην Κω όπου ήταν εγγεγραμμένη η μητέρα της.

Το Evia online αποκαλύπτει την αλήθεια για την εγγραφή στο δημοτολόγιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Ρωσίδας κατασκόπου.

karapa_mari

Της Μαρίας Καράπα

Η ιστορία ξεκίνησε από δήμο του Νομού Αττικής όπου εγγράφηκε στο ληξιαρχείο, όπου, σύμφωνα με την ΕΥΠ, κάποιος είχε σκίσει τα έγγραφα που προφανώς ήταν καταγεγραμμένος ο θάνατος του βρέφους το 1993. Το γεγονός ότι ο γραφικός χαρακτήρας ήταν ο ίδιος στη νέα εγγραφή που εξαφάνισε τον θάνατο δείχνει ότι ίσως ήταν ο ίδιος υπάλληλος που είχε κάνει την αρχική δήλωση θανάτου του βρέφους. Το ενδεχόμενο να πλαστογραφήθηκε ο γραφικός χαρακτήρας είναι σχεδόν αμελητέο.

Έχοντας λοιπόν το νέο όνομά της εμφανίστηκε στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου ώστε να κάνει την εγγραφή στα δημοτολόγια. Είχε προηγηθεί το γνήσιο της υπογραφής από το ΑΤ Αλιβερίου που πιστοποιούσε όπως προβλεπόταν την εποχή εκείνη ότι είναι η ίδια. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο δημοτολόγιο με δύο δικηγόρους ο ένας από το Αλιβέρι που ήξερε και τη γλώσσα και έχει εμπειρία σχετική.

Τι δήλωσε η κ. Βάσω Μάστορη που αντικαθιστά την προϊσταμένη δημοτολογίου στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου

 

Μ.Κ.Τι ακριβώς συμβαίνει με την εγγραφή στο δημοτολόγιο του δήμου σας της Ρωσίδας όπως απεδείχθη κατασκόπου.

Μας έφερε δικαιολογητικά και στείλαμε ερώτηση στο Υπουργείο. 300 φορές ήρθανε, όχι μία φορά. Φέρανε ληξιαρχική πράξη γέννησης, τα φέρανε όλα.

Μ.Κ. Υπάρχει μια σελίδα που είναι σκισμένη…

Αυτά δεν τα έχουμε δει εμείς. Δεν τα ξέρουμε εμείς αυτά. Εμάς μας φέρανε μια ληξιαρχική πράξη, την οποία αναζητήσαμε και στο Ληξιαρχείο, η οποία είναι κανονική χωρίς να έχει πεθάνει το βρέφος. Και η μάνα της τότε που το έφερε, ήταν πεθαμένη.

Μ.Κ. Η σκισμένη σελίδα όμως είναι μια παράνομη πράξη…

Ποια σελίδα που έχει σκιστεί; Εδώ είναι Δημοτολόγιο. Το Ληξιαρχείο στην Αθήνα τι λέει; Δεν έχει δηλωθεί στο Ληξιαρχείο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου! Η Ληξιαρχική πράξη γέννησης έχει έρθει από την Αθήνα. Εδώ γράφτηκε με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, με το διαβατήριό της που προφανώς ήταν παράνομο. Εμείς που να τα ξέρουμε αυτά; Από τη στιγμή που λέει το κράτος ότι όταν είσαι από Ελληνίδα μάνα γεννημένη – αυτή δεν είχε και γάμο – παίρνεις αυτοδίκαια την ελληνική ιθαγένεια και γράφεσαι όπου θέλεις. Γράφεσαι στην τελευταία σου κατοικία αν θέλεις. Είχε φέρει μια υπεύθυνη δήλωση ότι έμενε σε ένα σπίτι στο Αλιβέρι και θεώρησαν και στην αστυνομία το γνήσιο της υπογραφής ότι είναι μόνιμη κάτοικος.

Μ.Κ. Στο Ληξιαρχείο Αθήνας λοιπόν αναφέρεται η σκισμένη σελίδα;

Ναι, ναι. Εμείς δεν είδαμε καμία σκισμένη σελίδα! Εμάς μας έφερε ληξιαρχική πράξη γέννησης. Αυτά όλα είναι στο Ληξιαρχείο Αθηνών αν θυμάμαι καλά.

Μ.Κ. Εσείς είσαστε εκεί το 2018 που έγινε το συμβάν;

Βεβαίως και ήμουν. Μάλιστα κάναμε και ερώτηση στο Υπουργείο γιατί εγώ δεν την έγραφα. Είχε έρθει με έναν δικηγόρο μαζί και μου λέει «κάνεις παράνομη πράξη που δεν τη γράφεις, έχει όλα τα δικαιολογητικά η κοπέλα, γιατί δεν τη γράφεις;». Του είπα γιατί δεν πάει στην Κω που είναι η μάνα της να την γράψουνε; Δεν μπορείτε να καταλάβετε τότε τι είχα τραβήξει!

Μ.Κ. Εσείς γιατί δεν τη γράφατε; Είχατε παρατηρήσει κάτι παράνομο;

Όχι παράνομο ακριβώς, γιατί εγώ δεν είμαι σε θέση να δω αν είναι παράνομο ή όχι από τη στιγμή που μου φέρνει τα χαρτιά, δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό. Είπα γιατί δεν πάει στην Κω να γραφτεί που ήταν η μαμά της! Αυτό μου έκανε εντύπωση.

Μ.Κ. Και τι σας είπε;

Πιο καλά εδώ, που να τρέχουμε στο νησί. Είχε έρθει με δύο δικηγόρους, έναν από το Αλιβέρι τον κ. Λυμπερόπουλο…Επειδή ο συγκεκριμένος δικηγόρος ξέρει και καλά την γλώσσα, ασχολείται με αυτό το θέμα. Δηλαδή όταν έρχονται ξένοι υπήκοοι και θέλουν να κάνουν τα χαρτιά τους, τους βοηθάει, να τους κάνει τα γνήσια, τους τα μεταφράζει.. Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι να κάνουν αυτά, δεν ξέρουν απταίστως τη γλώσσα. Έγραψε όμως ότι την φιλοξενούσε και προσωρινά εδώ.

Μ.Κ. Ο ίδιος την φιλοξενούσε;

Όχι, ότι έμενε εδώ στο Αλιβέρι γενικά. Γιατί την τελευταία σου εγγραφή μπορείς να την κάνεις όπου θέλεις αν μένεις. Εκείνη έφερε υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από το Αλιβέρι ότι μένει εδώ.

Μ.Κ. Εσείς δηλαδή με το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ήσασταν καλυμμένη;

Ε, λογικά ναι. Είναι μια προσωρινή κατοικία που επέλεξε να γραφτεί. Αυτό λέει και ο νόμος. Εμείς στείλαμε 2 φορές ερώτηση στο Υπουργείο και μας είπαν αν έχει ληξιαρχική πράξη γέννησης που αποδεικνύει, έχει κάνει την αίτηση κλπ μπορούμε να την γράψουμε. Εμείς που να ξέρουμε ότι είναι κατάσκοπος; Εδώ κλαίγαμε για την ιστορία της! Μια μάνα που της το άρπαξε ο πατέρας 3 χρονών… μας εξήγησε όλη την ιστορία!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Κόκοτας: Νοσηλεύεται στην εντατική - Το ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα

Ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα που υπέστη ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας, εξέδωσε το νοσοκομείο «Γεννηματάς», στο οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από έμφραγμ...

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Απόφαση για διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου έλαβε η ΓΣEΕ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για αύξηση του κατώτατ...

Φόρτωση άρθρων...