Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή. Το υπουργείο Εξωτερικών κάνει σύσταση προκειμένου να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών έρχεται τη στιγμή που πολλές άλλες χώρες έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες προς τους υπηκόους τους.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο. Η ίδια σύσταση ισχύει και για μετακινήσεις στο Ιράν.

Στο μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκονται οι κυβερνήσεις της Ευρώπης μετά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον για την πιθανότητα μιας επικείμενης επίθεσης από το Ιράν ή τους πληρεξούσιούς του, κατά του Ισραήλ. «Είναι μια πραγματική απειλή», δήλωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να συμβεί.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε μέγιστο συναγερμό ετοιμότητας, ενώ ενδεικτικό του μεγάλου κινδύνου είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε σε μεγάλη επιστράτευση στελεχών της αεράμυνας, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει πιθανό κύμα πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν.

Παράλληλα, μια σειρά από χώρες έχουν εκδώσει συστάσεις προς τους πολίτες τους να αποφύγουν τα ταξίδια προς τις χώρες εκείνες, μέχρι την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Φόρτωση άρθρων...