Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα»

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η έξαρση του λεγόμενου «κοκτέιλ» γρίπης, κορωνοϊού και αναπνευστικού ιού RSV. Μάλιστα, το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες. 

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, είπε πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης αλλά και λόγω της έλλειψης των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων.

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», ανέφερε ο Αλέξανδρος Κόπτσης. 

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Σχετικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο Αλέξανδρος Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Ζέττα Μάκρη: «Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία»

Μιλώντας στο MEGA  η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είπε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας δεν έχει εισηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19. Όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας.

Όταν το υπουργείο Υγείας με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περεταίρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, την περίοδο των εορτών δεν ήταν απομονωμένα στα σπίτια τους, συνεπώς η επιστροφή τους στα θρανία, «σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός», δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», ανέφερε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο - Δύο άνδρες και δύο γυναίκες αναζητούν οι Αρχές

Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μπήκαν στο εστιατόριο και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έν...

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Φόρτωση άρθρων...