Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικές καρδιαγγειακές εξετάσεις για τους 30-70 ετών

Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών καρδιαγγειακών εξετάσεων για τους πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατίθεται σήμερα η τροπολογία με την οποία δρομολογείται το σημαντικό αυτό πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στο Νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα, ώστε να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο.

Ωφελούμενοι, εκτός από τους πολίτες, θα είναι και οι γιατροί αφού θα αποζημιωθούν με επιπλέον χρήματα την ιατρική επίσκεψη στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, δηλαδή πέραν όσων προβλέπονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Εάν πχ πρόκειται για προσωπικό γιατρό θα είναι ξεχωριστή αμοιβή, όπως και για τους γιατρούς του δημοσίου ή του ΕΟΠΥΥ, που θα συνταγογραφούν τις καρδιαγγειακές εξετάσεις.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Φόρτωση άρθρων...