Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ζάκυνθος: Για λόγους ασφαλείας κλείνει ξανά το «Ναυάγιο»

Ελλάδα

Λουκέτο μπαίνει στη διάσημη παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο» μπαίνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, για λόγους ασφαλείας των τουριστών καθώς υπάρχουν φόβοι για κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με την αυτοψία, που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023 από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του, καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή. «Υπάρχει πιθανότητα ακόμη και με ένα μικρό σεισμό ή μία έντονη βροχόπτωση να συμβεί πάλι η κατολίσθηση. Είχαμε κάνει προσπάθεια να οριοθετήσουμε ζώνες που όμως δεν απέδωσε γιατί είχαμε νέες κατολισθήσεις», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας.

 

Σε δυο περιπτώσεις κατά το παρελθόν είχαν αποκολληθεί βράχια. Τον Σεπτέμβριο του 2018 με συνέπεια τον τραυματισμό επτά ανθρώπων και τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Έρημη πόλη η Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα -Άδειοι οι δρόμοι, ελάχιστοι κυκλοφορούν στο κέντρο

Έρημη πόλη είναι η Αθήνα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Ο φωτογραφικός φακός του Σωτήρη Δημητρόπουλου αποτύπωσε σε καρέ στιγμιότυπα από την άδεια πόλη. Κεντρικοί δρόμοι στο κέν...

Φόρτωση άρθρων...