Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ζάκυνθος: Πέθανε 57χρονος από λεπτοσπείρωση

Ελλάδα

Mεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο ο θάνατος ενός 57χρονου από λεπτοσπείρωση στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο 57χρονος Ζακυνθινός νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου για δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. 

Τον άτυχο άνδρα είχαν μεταφέρει σε κωματώδη κατάσταση οι συγγενείς του στο νοσοκομείο στις 2 Ιανουαρίου. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και ξεκίνησαν εξετάσεις για να βρουν την αιτία που οδήγησε στην ασθένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από περίπου δέκα ημέρες διαπιστώθηκε ότι ευθύνεται το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης. 

Όπως προβλέπεται ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο 57χρονος έχασε την ζωή του την Τρίτη, έπειτα από μάχη που έδωσε επί δύο εβδομάδες.

Το θλιβερό περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις υγειονομικές αρχές της Ζακύνθου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες, δεδομένου ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νησί μπορεί να χαρακτηριστεί και ως υγειονομική «βόμβα».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ανησυχία εντείνεται καθώς υπάρχουν όγκοι αμάζευτων σκουπιδιών που είναι γεμάτα ποντίκια και αδέσποτες γάτες και σκύλους, ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί οριακά και υπερχειλίζει, τα λύματα καταλήγουν στο ποτάμι, η υδροδότηση είναι ελλιπής, ενώ συνεχείς είναι και οι βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης, με αποτέλεσμα η ποιότητα του νερού να είναι κακή.

Ο 57χρονος κατοικούσε εντός του αστικού ιστού της Ζακύνθου, σε περιοχή που θεωρείται υγειονομικά επιβαρυμένη.

Τα σενάρια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 57χρονος προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση, είναι πολλά. Παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εντοπίστηκε κάποιο ύποπτο δάγκωμα, θα μπορούσε να έχει κάποιες ανοικτές πληγές από τις οποίες να εισήλθε στον οργανισμό του το μικρόβιο ή ακόμα και να άγγιξε κάτι μολυσμένο και στη συνέχεια να έπιασε το πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛ.ΑΣ.: Επιπλέον μοριοδότηση σε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική

Έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, τ...

Τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - Βγήκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να παίζουν ξύλο

Με νεύρα αντιμετώπισαν δύο οδηγοί το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν. Οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να… παίζουν ξύλο. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε ...

Φόρτωση άρθρων...