Τρίτη
18 Αυγούστου 2026

Ζάκυνθος: Πρόσκρουση τουριστικού σκάφους σε μπλόκια – Έξι τραυματίες, σύλληψη του κυβερνήτη

Ελλάδα

Τουριστικό σκάφος προσέκρουσε το βράδυ της Δευτέρας σε τσιμεντόλιθους (μπλόκια) κοντά στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών στη Ζάκυνθο. Από την πρόσκρουση του σκάφους τραυματίστηκαν έξι άτομα.

Η Λιμενική Αρχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη ενός επιβατηγού-τουριστικού σκάφους ότι, κατά την επιστροφή του από περιηγητικό πλου με 24 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος, προσέκρουσε στα μπλόκια.

Μετά τον κατάπλου του σκάφους, τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα και οι υπόλοιποι δύο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πέντε εξ αυτών πήραν εξιτήριο μετά την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, ενώ ένας 60χρονος ημεδαπός παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους

Από τον Λιμενικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου Βολιμών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 41χρονος κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση των άρθρων 306 («Έκθεση») και 314 («Σωματική βλάβη από αμέλεια») του Ποινικού Κώδικα, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου (Κ.Δ.Ν.Δ.).

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ από το συμβάν δεν καταγράφηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη για ιό Δυτικού Νείλου: Δεν περιμέναμε τόσο πολλά περιστατικά στην Αττική

«Δυστυχώς οι κλιματικές αλλαγές στην Ελλάδα έχουν αλλάξει και στην Αττική δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τόσα περιστατικά. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά για την Αττική», τόνισε για...

Φόρτωση άρθρων...