Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ζάκυνθος: Σε αργία 14 “αρνητές” ιερείς – Αντιδράσεις από υποστηρικτές τους

Ελλάδα

Σε αργία τέθηκαν από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄, 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μικρής μερίδας πιστών.

Οι υποστηρικτές των αρνητών ιερέων, πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου “τρικάκια” εναντίον της απόφασης. Στο κείμενο τους κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για “απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες”, ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου “σατανικές”. Ωστόσο η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι “αρνητές” ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και αν δεν αντικατασταθούν με κάποιο τρόπο, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων.

τρικανι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: «Σκαρφαλώνει» έως και τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος – Ξεκινά η επέλαση της σκόνης

Στους 35 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να σκαρφαλώσει από σήμερα, Πέμπτη 16/5 ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το κύ...

Μενίδι: Τρεις φορές είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία η 40χρονη που δολοφονήθηκε

Τις σκιώδεις γωνίες της δολοφονίας της γυναίκας από την Αλβανία που εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης νεκρή στη μέση του δρόμου στο Μενίδι με ένα μαχαίρι στην κοιλιά προσπαθούν να φω...

Φόρτωση άρθρων...