Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ζαχάρω: Στην Εντατική 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί στη θάλασσα

Στιγμές αγωνίας ζουν οι γονείς και οι συγγενείς μίας 6χρονης. Το απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα κατέληξε σε εφιάλτη για το κορίτσι και τους γονείς του, στη Ζαχάρω.

Η 6χρονη ενώ έπαιζε στη θάλασσα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις της. Το παιδί έγινε αντιληπτό από την μητέρα του, που σε κατάσταση πανικού, το έβγαλε από τη θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Στο σημείο έσπευσε και ναυαγοσώστης προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την 6χρονη και την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων. 

Οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί το παιδί υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Στη συνέχεια η 6χρονη, διασωληνωμένη, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη ΜΕΘ οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και να την κρατήσουν στη ζωή.

Το εξάχρονο κορίτσι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του, είχαν έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Μακρίσια, από όπου κατάγονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η οικογένεια μένει μόνιμα στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Φόρτωση άρθρων...