Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, πιθανόν από τσίμπημα εντόμου, πέθανε η 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 20χρονης δόκιμου του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα. «Φως» στα αίτια του θανάτου της 20χρονης φαίνεται να ρίχνει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία υποβλήθηκε σήμερα η σορός της. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή γυναίκα «έφυγε» μετά από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα η οποία προήλθε μετά από τσίμπημα, πιθανόν από έντομο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά. Από εκεί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας όπου λίγες ημέρες μετά κατέληξε. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο θάνατος της 20χρονης με καταγωγή από την Κω έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο το νησί. Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η Μαριάννα Τσίγκα ήταν σπουδάστρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος και θα φοιτούσε στο 2ο έτος) και βρισκόταν σε υπερατλαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της (πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο). Από Κάιρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η άτυχη νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να  αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο. 

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό  με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες και την Κυριακή έφυγε από τη ζωή. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα - Άστατος ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές ...

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία 8 συλληφθέντων για δολοφονίες και εμπρησμούς

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των 8 συλληφθέντων για συμμετοχή σε σπείρα της Greek Mafia, που κατηγορούνται για δολοφονίες, βόμβες και εμπρησμούς. Οι συλλήψεις ξ...

Φόρτωση άρθρων...