Σαββάτο
20 Ιουλίου 2024

Η δημόσια συγγνώμη Φιλιππάκη για συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του Γιάννη Κουρτάκη (εικόνα)

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την απόφαση 6661/2022 του Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε ότι άρθρο του εκδότη ήταν δυσφημιστικό και προσέβαλε την προσωπικότητα του Γιάννη Κουρτάκη.

Σε απολογία μέσω των εντύπων του όσον αφορά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του εκδότη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Γιάννη Κουρτάκη για εκβιασμό προέβη ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την απόφαση 6661/2022 του Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε ότι το άρθρο με τίτλο «Το στάρι και η... ήρα των media» ήταν δυσφημιστικό και προσέβαλε την προσωπικότητα του Γιάννη Κουρτάκη. 

Όπως αναφέρει η απόφαση: «Κρίθηκε ότι τα περιλαμβανόμενα από κείμενο του δημοσιεύματος γεγονότα ήταν δυσφημιστικά, καθόσον δεν αποδείχθηκε ότι ο Ιωάννης Κουρτάκης χρηματίστηκε ή έλαβε παράνομα κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς επίσης (κρίθηκε) και ότι τα έντυπα που εκδίδει είναι πρωτότυπης ύλης. Περαιτέρω, η απόφαση έκρινε ότι ήταν ιδιαιτέρως απαξιωτικές για τον κ. Κουρτάκη και μη αναγκαίες για το ρεπορτάζ οι φράσεις ''να ξεχωρίσει η ήρα απ' το στάρι'' και ''καλό είναι ο τύπος να απαλλαγεί από εκδότες μαϊμού''. Για τον λόγο αυτόν δέχτηκε σχετική αγωγή του Ιω. Κουρτάκη και υποχρέωσε την εφημερίδα μας να του καταβάλει ως χρηματική ικανοποίηση το ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την άσκηση της αγωγής πλέον δικαστικής δαπάνης και να δημοσιεύσει περίληψη της απόφασης».

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Γιάννης Κουρτάκης ανέφερε: «Σήμερα ο κ. Φιλιππάκης της "Δημοκρατίας" και της Espresso ζητά ταπεινά συγγνώμη για τα δυσφημιστικά εναντίον μου δημοσιεύματα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, όλα όσα δημοσίευσαν για μένα ηταν δυσφημιστικά».

 

 

 

 

kourtakis

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συρεγγέλα: Ο κ. Πολάκης εκφράζει το παρελθόν, αυτό που ως κοινωνία θέλουμε να το αφήσουμε πίσω

«Έχει καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, το τι ακριβώς πρεσβεύει ο κ. Πολάκης», τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή του...

Καρτερός κατά Κασσελάκη μετά την αποχώρηση Δραγασάκη: Θα πνιγεί στις ίδιες του τις αντιφάσεις

Την οργισμένη αντίδραση του Θανάση Καρτερού, εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η αντίδραση της Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσ...

Φόρτωση άρθρων...