Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Με την ταινία «The Five Devils» η Αντέλ Εξαρχόπουλος στις Κάννες

Media

Μια από τις ταινίες που ξεχώρισαν και ενθουσίασαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα πέντε λεπτών κατά την προβολή της, στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες ήταν της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Léa Mysius με τίτλο «The Five Devils» (Les Cinq Diables).

Σύμφωνα με την κριτική του Deadline η Mysius δημιούργησε με δεξιοτεχνία μια μαγική ταινία που κατά μία έννοια σε ταξιδεύει στο χρόνο θίγοντας παράλληλα τις έννοιες της ταυτότητας, σεξουαλικότητας και την άμεση σχέση με το θείο, μεταφέροντας το μήνυμα ότι τα πράγματα που θέλουμε έρχονται σε εμάς μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να τα υποδεχθούμε.

Η ταινία επικεντρώνεται σε μια νεαρή μοναχική κοπέλα τη Vicky που μεγαλώνει σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας και έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει οποιοδήποτε άρωμα το οποίο στη συνέχεια το αποθηκεύει.

Η όσφρησή της είναι τόσο δυνατή που μπορεί να εντοπίσει τη μητέρα της Joanne (Αντέλ Εξαρχόπουλος – Adèle Exarchopoulos) με την οποία έχει ισχυρό δεσμό ακόμα και όταν βρίσκεται μακριά της.

Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Léa Mysius μετά την «Ava» το 2017. Μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας Πολ Γκιλιόμ (Paul Guilhaume) υπογράφουν το σενάριο της ταινίας.

 

Δείτε το τρέιλερ του «The Five Devils»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη