Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Στις 7-8 Σεπτεμβρίου το Third Thessaloniki Metropolitan Summit, στo «Βελλίδειο»

Media

Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες για το Third Thessaloniki Metropolitan Summit, που  θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με τη συνεργασία του Economist και του Powergame.gr. Για τρίτη συνεχή χρονιά, στο Summit της Θεσσαλονίκης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα ενεργειακά ζητήματα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στους νευραλγικούς τομείς της ενέργειας και των τεχνολογιών, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Third Thessaloniki Metropolitan Summit ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνών παραγόντων και προσωπικοτήτων, όσο και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθώς και στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας.  «Ο νέος οδικός χάρτης της Ελλάδας μετά τις εκλογές και το χτίσιμο αξιόπιστων συνεργασιών στην περιοχή» είναι το βασικό σύνθημα του Summit.

Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Dominique de Vellepin. Μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, θα δώσουν το έναυσμα, στο επίσημο  δείπνο της 7ης Σεπτεμβρίου, για μια συζήτηση που θα αφορά  στη σημασία των γεωπολιτικών εξελίξεων  για τη συνοχή της Ευρώπης, το μέλλον της διεύρυνσης της Ε.Ε. καθώς και το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Οι ευρύτερες συγκλίσεις  για την εδραίωση της σταθερότητας και συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ενεργειακή, επενδυτική δραστηριότητα αλλά και η τεχνολογική άνοιξη στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της δεύτερης μέρας του Summit, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.  Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George Tsunis, o Wess Mitchell, πρώην  υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος  για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Έντονο είναι και το ενδιαφέρον  κυβερνήσεων βαλκανικών χωρών για το συνέδριο, με ξεχωριστή παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Nikolai Denkov.

Ξεχωριστή θα είναι και η συμμετοχή στις ενότητες συζητήσεων πολλών κυβερνητικών στελεχών.  Το παρών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος,  ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης , ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η αναπληρώτρια υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Σημαντικές θα είναι οι παρουσίες κορυφαίων στελεχών των μεγαλύτερων ενεργειακών και κατασκευαστικών εταιρειών, καθώς και τεχνολογικών επιχειρήσεων και hubs, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Το Summit θα ολοκληρωθεί, όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές, με την απονομή των πράσινων βραβείων σε εταιρείες που διακρίθηκαν στον τομέα αυτό.
Στο  powergame.gr θα μπορέσετε να αναζητήσετε το πλήρες πρόγραμμα του Third Thessaloniki Metropolitan Summit, με όλες τις διεθνείς και ελληνικές συμμετοχές.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16-05-2024)

Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις έχουμε σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου στις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 14:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP M...

ANIMALL: Το νέο εξειδικευμένο περιοδικό για τους σκύλους και τις γάτες το Σάββατο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 18 Μαΐου το πλέον εξειδικευμένο περιοδικό για τους πολυτιμότερους συντρόφους μας, σε πολυτελή έκδοση, μαζί με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Το νέο περ...

Φόρτωση άρθρων...