Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γιατί τo Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχεί από τις δημοσκοπήσεις, αποφασισμένη η Κυβέρνηση να μην αφήσει αναπάντητους τους «τσαμπουκάδες» της Ιεραρχίας και ο Κασσελάκης σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει τηλεοπτικό κανάλι  

Παρασκήνιο

Εικόνα (σχετικής) σταθεροποίησης δείχνουν οι δημοσκοπικοί δείκτες για την Κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως συνεχίζει να κινείται αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με το 41% των εθνικών εκλογών. Η αισιόδοξη εκτίμηση αναφέρει πως τελικά η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να καταγράψει στις Ευρωεκλογές ένα ποσοστό άνω του 33%-34%. Υπάρχει όμως και το αρνητικό σενάριο, αφού δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο το εκλογικό ποσοστό για το σημερινό κόμμα να είναι πέριξ του 30%. Ότι πάντως και εάν βγάλουν οι κάλπες, το βέβαιον είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του τρία «καθαρά» χρόνια διακυβέρνησης, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το επόμενο ραντεβού για τις Εθνικές Εκλογές είναι το 2027…             

@ Ο Lykavitos.gr και η στήλη έχουν πολλάκις αναφερθεί στις «ψυχρές» σχέσεις Μαξίμου και Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι σαφές επίσης πως δεν υπάρχει «χημεία» μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, και αυτό επιβαρύνει το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών που επιδεινώθηκε περαιτέρω με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 
Μετά μάλιστα και την απόφαση της Εκκλησίας ,μέσω της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, ξεκινώντας από την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η Μαρτίου είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν «αντίμετρα» από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Αφού ο πρωθυπουργός ασφαλώς και δεν θα ήταν δυνατόν να ανεχθεί τους ιερούς «τσαμπουκάδες» που αποφάσισαν οι Ιεράρχες…    

@ Την ίδια στιγμή που θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο πως ο Κασσελάκης έχει δώσει το πράσινο φως για τον περιορισμό των χρεοκοπημένων κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - μεταξύ άλλων ακούγεται πως θα κλείσει η καθημερινή «Αυγή» και θα περιορισθεί το προσωπικό στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «στο Κόκκινο» και στα sites της Κουμουνδούρου – ο πρόεδρος Στέφανος δεν κρύβει την (σφοδρή) επιθυμία του για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Όπως μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει στην εξαγορά περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού των Αθηνών και ήδη γίνανε και κάποιες πρώτες συζητήσεις…    

@ Στρατηγική 100 ημερών μέχρι τις ευρωεκλογές χαράσσει η Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει πάση θυσία να κατακτήσει την δεύτερη θέση, με ένα τέτοιο ποσοστό που θα δημιουργήσει προσδοκία εξουσίας στην Κεντροαριστερή δεξαμενή των ψηφοφόρων.  
Στο «πράσινο» στρατόπεδο στόχος είναι να συνεχιστούν τα ανοίγματα προς ένα αριστερό – κεντροαριστερό κοινό, που έχει αποστασιοποιηθεί και απογοητευτεί από την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.  Ωστόσο ταυτόχρονα αναζητείται τρόπος να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό κεντρώων ψηφοφόρων, οποίοι στράφηκαν στη ΝΔ τόσο το 2019 όσο και το 2023, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Το τι θα καταφέρει τελικά το ΠΑΣΟΚ, θα το δείξει η… νεκροψία την νύχτα των ευρωεκλογών, και η «γκαστρωμένη» κάλπη που έλεγε και ο "σύντροφος" Χαρίλαος Φλωράκης. Πάντως τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν μια εκνευριστική για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στασιμότητα…  

@ Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός συντάκτης για να καταλάβει ότι η μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απλώς... αναβλήθηκε για μετά τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μετά τις 9 Ιουνίου θα ζήσουμε το «σίκουελ» του έργου «Γεροβασίλη εναντίον Κασσελάκη». Αντιθέτως, η Αρτινή πολιτικός, που είχε αναλάβει έναντι του Αλέξη Τσίπρα την πολιτική δέσμευση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ –ή, τελοσπάντων, να βγει μπροστά και να σηκώσει το γάντι- δε σκοπεύει να το ξανακάνει. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα του Συνεδρίου, που ήταν... τρομακτική για τους «τσιπρικούς» και εν γένει τους «αντικασσελακικούς», αλλά και με το ότι αρκετοί που βρίσκονται στο αντίπαλο στρατόπεδο απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη, έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν αν θα έχει νόημα να διεκδικήσει κανείς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το μέγα στραπάτσο που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια στις ευρωεκλογές... 

@ Χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν από μήνες έως χρόνια να χειρουργηθούν, θα μπορούν να βρουν διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία με κόστος πολύ χαμηλότερο από μια ιδιωτική κλινική, μετά την χθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
Η απόφαση αφορά στη δυνατότητα χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων επεμβατικών πράξεων μετά το τέλος του τακτικού ωραρίου, δηλαδή κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με όσα ορίζονται σε αυτή.
Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες αναλόγως τη βαρύτητά τους και για κάθε κατηγορία είναι ορισμένο ένα συγκεκριμένο ποσό που θα καταβάλουν οι πολίτες. Για πολύ μικρή επέμβαση το συνολικό ποσό για τον ασθενή ανέρχεται σε 300 ευρώ, για μικρή επέμβαση σε 500 ευρώ, για μεσαία σε 900 ευρώ, για μεγάλη σε 1.200 ευρώ για βαρειά σε 1.600 ευρώ και για εξαιρετικά βαρειά σε 2.000 ευρώ.
Θετική εξέλιξη για την Δημόσια Υγεία, υπό την αυστηρή προϋπόθεση βεβαίως πως το ΕΣΥ θα ενισχυθεί από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό…  

@ Την εκτίναξη στις τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα πιστοποιούν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Αναλυτικά, με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, εκτιμάται ότι το δ΄ τρίμηνο του 2023 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 11,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Για το 2023, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 13,4%, έναντι αύξησης 11,9% το 2022.
Για το 2023, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 12,4%, έναντι ρυθμού αύξησης 12,5% το 2022, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 14,2% το 2023, έναντι αύξησης 11,6% το 2022.
Στη διετία, η σωρευτική άνοδος στις τιμές των διαμερισμάτων εκτιμάται στο 27%, με άνοδο 26,4% στις τιμές των νέων διαμερισμάτων και 27,4% στις τιμές των παλαιότερων.

@ Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την ανταπόκριση των συνταξιούχων που εργάζονται σε σχέση με την υποχρέωση τους να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, τα σχετικά στοιχεία τους. Οι αιτήσεις κατά τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας ξεπέρασαν τις 10.000, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι... επισήμως, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, οι συνταξιούχοι που εργάζονταν ήταν περί τους 36.000 και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 100.000! Φόβητρο για τη νομιμοποίηση της εργασίας αποτελεί η διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχετικό νόμο, ότι όποιος συλληφθεί να δουλεύει με «μαύρα», θα χάσει τις συντάξεις 12 μηνών! Σημειώνεται ότι με την πλήρη καταβολή του 100% των συντάξεων, θα προκύψει ετήσιο όφελος έως και 3.500 ευρώ, όπως λέει το υπ. Εργασίας, ενώ η μοναδική επιβάρυνση για συνταξιούχους με μισθό και μη μισθωτούς θα είναι η καταβολή ποσού 10% που αντιστοιχεί σε ασφαλιστέες εισφορές τους, ανάλογα και με την ασφαλιστική κατηγορία. 

@ Η Lidl Ελλάς συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, μία διαφορετική γιορτή που μας δείχνει τον χαρακτήρα της εταιρείας, αλλά και τον λόγο που έχει φτάσει τόσο ψηλά στην προτίμηση του ελληνικού κοινού. Με σλόγκαν «Το Lidl στα καλύτερά του», η εταιρεία μέσα από την 25ετή πορεία της στην ελληνική αγορά αποδεικνύει την προσήλωσή της να κοιτάζει μπροστά και να εξελίσσεται συνεχώς.
Στο πλαίσιο αυτό μας συστήνει τη νέα, επετειακή 360ο επικοινωνιακή της καμπάνια, αναδεικνύοντας τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει με επίκεντρο τους Έλληνες καταναλωτές, τη στήριξη των Ελλήνων προμηθευτών, τη συνεχή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων, στην κοινωνία και το περιβάλλον.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...