Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τι αποκαλύπτουν τα γκάλοπ που «τρέχουν» όλες οι εταιρείες, ποιος είναι ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ, και ποιοι μεθοδεύουν την τοποθέτηση «συνδιαχειριστή» παρά τω Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου 

Παρασκήνιο

Τελικά δεν θα υπάρξει «καταιγιδα» από δημοσκοπήσεις τις επόμενες μέρες αφού οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν και τις εξελίξεις αυτής της βδομάδας για να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των αξιολογήσεων τους για τις τάσεις της κοινής γνώμης. Πρώτα συμπεράσματα σίγουρα έχουν εξαχθεί και συνοψίζονται στους παρακάτω τίτλους σύμφωνα με την εικόνα που έχει η στήλη και ο Lykavitos.gr:
- Δεν έχει επέλθει κάποια ουσιαστική μεταβολή στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με μια διαφορά της τάξης του 15%+ του δεύτερου κόμματος- που δεν φαίνεται καθαρά ποιο είναι. Αφού Ανδρουλάκης και Κασσελάκης δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που θα αποτελέσει και το βασικό κριτήριο για το ποιος είναι το «αφεντικό» της Κεντροαριστεράς. Πάντως το ΠΑΣΟΚ, μετά από μια σχετική «κοιλιά» δείχνει να ενισχύεται ξανά.
 - Ισχυρός εμφανίζεται παντού ο Βελόπουλος (και η Νίκη) που δείχνουν να καρπώνονται τις όποιες διαρροές δεξιά της ΝΔ.
- Το πιο πιθανό είναι πως τελικά θα εκλέξει βουλευτή και η Νέα Αριστερά, ενώ το ΚΚΕ δείχνει να υποχωρεί σχετικά τις δύο τελευταίες βδομάδες.

@ Πάντως και παρά το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα σε όλους τους λεγόμενους «ποιοτικούς δείκτες» η Νέα Δημοκρατία δεν καταγράφει θετική εικόνα. Κάτι που έχει προκαλέσει πολιτικό συναγερμό στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικό επιτελείου, αφού εάν η κατάσταση δεν διορθωθεί (σχετικά) μέχρι το Πάσχα, θα υπάρξουν «έντονες» καταγραφές στο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών
   

@ Μετά την τριήμερη μάχη στη Βουλή, από την οποία η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως αποκόμισε σημαντικά πολιτικά οφέλη το ΠΑΣΟΚ βάζει πλέον πλώρη για τις ευρωεκλογές και προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα.
Αν και όλα τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να τοποθετήσουν τον εκλογικό πήχη στις δημόσιες συζητήσεις τους, λέγοντας πως «δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας, κάτι δηλαδή σαν τον ουρανό που δεν έχει όρια», κατ΄ ιδίαν επισημαίνουν ότι επιθυμούν ένα ποσοστό της τάξεως του 15-16%.
Με ένα τέτοιο ποσοστό καταγράφεται νίκη του ΠΑΣΟΚ και θα αποφευχθούν εσωτερικές αναταράξεις και φαινόμενα εσωστρέφειας»,  επισημαίνουν με νόημα στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, που δεν περνά απαρατήρητο από το ραντάρ τους το γεγονός ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση ανεβάζει τον εκλογικό πήχη, θεωρώντας ότι δεν αρκεί η δεύτερη θέση.

@ Πολλοί στην Κουμουνδούρου ακόμη ψάχνουν ποιος ακριβώς είχε την ιδέα να ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την διεξαγωγή εκλογών – και μάλιστα με διεθνείς παρατηρητές! Το ενδιαφέρον είναι ότι, λόγω της στράτευσης του Στέφανου Κασσελάκη, όσοι έχουν όντως τέτοιες απορίες δεν έχουν καν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον πρόεδρο– όχι ότι ο Κασσελάκης σε αυτές τις περιπτώσεις δίνει λογαριασμό στους συνεργάτες του για την προέλευση της κάθε πρότασης. Πάντως, συγκλίνουσες πληροφορίες που έφτασαν στην στήλη επιμένουν ότι η συγκεκριμένη έμπνευση ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς διαμεσολαβητές και άλλους εισηγητές…

@ Μέχρι και οι πέτρες της Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως το εσωκομματικό μπλοκ των «κορυφαίων» στον ΣΥΡΙΖΑ θα αξιώσει «συνδιαχείριση» με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές. Η στήλη πληροφορείται ότι ένα από τα αιτήματα του συγκεκριμένου μπλοκ θα είναι, να παραμείνει ο Σωκράτης Φάμελλος στο τιμόνι της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να μην καταργηθεί αυτή η περίφημη διαρχία που έχει εγκαθιδρυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που ο Κασσελάκης και ο Φάμελλος άρχισαν να διαφωνούν στα περισσότερα. Με άλλα λόγια, και ο Φάμελλος θα μπει ως όνομα σε ένα γαϊτανάκι εσωκομματικής διαπραγμάτευσης, με την ελπίδα να φτάσει ως το τέλος και να μην αποτελέσει ένα χαρτί μπλόφα, όπως συμβαίνει στο πόκερ…

@ Και μια που μιλάμε για μπλόφες, ακόμη κι όσοι μετέχουν στις εσωκομματικές διεργασίες για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στο κατά πόσον θα συστρατευθεί μαζί τους ο Νίκος Παππάς. Ναι, καλά καταλάβατε: Γεροβασίλη, Φάμελλος, Ζαχαριάδης και Σία έχουν διαπιστώσει ότι σε κάθε κρίσιμη στροφή, ο Παππάς αφού αφήνει τα πάντα ανοιχτά, μετά κάνει μία… κρίσιμη υπόγεια διαπραγμάτευση με τον Κασσελάκη και αναλαμβάνει (ή μάλλον, διατηρεί) θέση -άτυπου- «υπαρχηγού». Αν, λοιπόν, ο Κασσελάκης δεν υποστεί συντριβή στις ευρωεκλογές, αρκετοί δεν ποντάρουν στη «σταθερότητα» της συμμαχίας με τον Παππά και… ετοιμάζονται να κάνουν μόνοι τους τα κουμάντα τους.

@ Γερή θα είναι η... κρυάδα για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα μπουν μέσα στο σύστημα Taxisnet για να διαπιστώσουν το «κουστούμι» που τους έβγαλε η κυβέρνηση. Οι 2 στους 3 θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και αυτό θα το δουν στο ποσό που θα τους έχει βγάλει η Εφορία, ως τεκμαρτό εισόδημα. Από τους 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοί που θα... τρίβουν περισσότερο τα μάτια τους είναι περίπου 473.000, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν μέσο φόρο 1.444 ευρώ. Για περίπου 124.000 δεν θα προκύψει πληρωμή επιπλέον φόρου, ενώ πιο... τυχεροί θα σταθούν περί τους 138.000, στους οποίους θα επιστραφεί μέσος φόρος 560 ευρώ. Συνολικά, το Δημόσιο, θα βάλει στα ταμεία του επιπλέον 550 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

@ Τα χρονικά περιθώρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) είναι δεδομένα και εάν δεν καταστεί εφικτό να δημοπρατηθούν και να ανατεθούν τα έργα του RRF, τότε η χώρα θα χάσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους. Και ένας λόγος για αυτό θα είναι η μη επίλυση του προβλήματος της έκδοσης εγγυητικών επιστολών, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, κ. Αλέξανδρος ΕΞάρχου, μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη». 
Όπως τόνισε κ. Εξάρχου, το θέμα των εγγυητικών επιστολών είναι ένα «πολυτελές» πρόβλημα σε σχέση με το παρελθόν της κρίσης, η οποία άφησε την Ελλάδα με μόλις 4 συστημικές τράπεζες. Αιφνιδίως, στη συνέχεια, δημοπρατήθηκε σε πολύ μικρό διάστημα ένας μεγάλος αριθμός έργων, οι εταιρίες απέκτησαν ιστορικό υψηλό ανεκτέλεστου και υποχρεώθηκαν να εκδώσουν μεγάλο αριθμό εγγυητικών που ξεπερνά τις δυνατότητες των συστημικών τραπεζών.

@  Στην Αθήνα βρίσκονται για δύο μέρες οι CEOs των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών παγκοσμίως στο πλαίσιο του Biopharmaceutical Chief Executive Officers (CEO) Roundtable που οργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την IFPMA (Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικών Ενώσεων).
Οι επικεφαλής των 20 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών παγκοσμίως  το πρωί θα γίνουν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής πολιτικής, όπως οι καινοτόμες θεραπείες, η διευκόλυνση της διείσδυσής τους και το θεσμικό πλαίσιο.
Παρών θα είναι ο CEO της εταιρείας Pfizer Albert Bourla, ενώ στο φόρουμ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των φαρμακευτικών Boehringer-Ingelheim, BMS, Johnson & Johnson, Novo Nordisk, Sanofi, Eli Lilly, Takeda, Menarini, Bayer.
Στο επίκεντρο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και οι νέες επενδύσεις των φαρμακευτικών εταιρειών στη χώρα μας και η εισαγωγή των νέων καινοτόμων θεραπειών.

@ Η Lamda Development, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. και του ομίλου BROOK LANE CAPITAL για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου ("Commercial Hub") στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ανακοινώνει ότι την 28.03.2024 ολοκληρώθηκαν οι υπογραφές των νομικών εγγράφων της συναλλαγής, τα οποία καθορίζουν τη συμβατική σχέση των δύο μερών και κατοχυρώνουν την επίσημη συνεργασία τους αναφορικά με την εν λόγω ανάπτυξη.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού ELLINIKON PARK TOWER S.A., η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη του Mixed Use Tower με εκτιμώμενο ύψος συνολικής επένδυσης σχεδόν €500εκ, συστάθηκε την 13.03.2024 και ελέγχεται κατά 70% από εταιρεία του ομίλου ΒROOK LANE CAPITAL και 30% από την ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS S.M.S.A (100% θυγατρική της Εταιρείας).

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη - Τι άλλο μένει να δούμε

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή για τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχαν τη Μ.Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης με αφορμή την τροπολογία που επιτρέπει σε ...

Φόρτωση άρθρων...