Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Tην πάτησε για τα καλά ο influecer εφοπλιστής – πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει υπό καθεστώς ομηρίας από τους «Ταλιμπάν» της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος και γιατί κινδυνεύει με λουκέτο και η καθημερινή «Αυγή»

Παρασκήνιο

Όσο και εάν ο influecer – εφοπλιστής Κασσελάκης που εδώ και μερικούς μήνες υποδύεται τον αρχηγό κόμματος προσπαθεί να αφήσει πίσω του την υπόθεση με τα αστακοκάραβα και να επιχειρήσει μια φυγή προς τα μπρος, τα απανωτά λάθη που διέπραξε στην εναγώνια προσπάθεια του να κουκουλώσει την παράτυπη (σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική του ιδιότητα ) επιχειρηματική του δράση, θα την βρίσκει συνεχώς μπροστά. 
Τα απανωτά ερωτήματα που θέτει η Νέα Δημοκρατία και βάση έχουν και εύλογα είναι.
Και όπως μαθαίνουμε εκτός από την ΝΔ και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κάγκελα, αφού οι πρακτικές του εκλεγμένου προέδρου του, δεν συνάδουν σε καμιά περίπτωση με τα ήθη ενός κόμματος της Αριστεράς. Και το πάρτι μόλις ξεκίνησε για τον president Stefano. 

@ Υπό την πίεση των ακραίων μητροπολιτών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Κερασάκι στην τούρτα ήταν η πραξικοπηματική απόφαση να γιορτάσει την ημέρα της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη.
Με την κίνηση αυτή αποκλείει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης από τον εορτασμό.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που αποκαλύπτει τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ιερά Σύνοδο.
Οι λεγόμενοι «Ταλιμπάν της Εκκλησίας» που τάσσονται υπέρ μιας σύγκρουσης διαρκείας με το πολιτικό σύστημα, έχουν πάρει το πάνω χέρι.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, απείλησαν τον Αρχιεπίσκοπο ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί διαλλακτικός με όσους ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα επιχειρήσουν να δρομολογήσουν εξελίξεις που θα αγγίζουν και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.  
Το πρόβλημα μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με δεδομένο ότι οι λεγόμενοι σκληροί μητροπολίτες είναι αποφασισμένοι να απαγορεύσουν την είσοδό στους Ιερούς Ναούς σε όσους πολιτικούς ψήφισαν υπέρ του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

@ Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανησυχεί όπως είναι φυσικό και το Μαξίμου.
Στην κυβέρνηση ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας μετωπικής σύγκρουσης με την εκκλησία ενόψει και της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών.
Σε περίπτωση κατά την οποία εκκλησιαστικοί παράγοντες και ηγούμενοι δώσουν γραμμή στους πιστούς για καταψήφιση των κομμάτων που τάχθηκαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τότε μπορεί τα ποσοστά των κομμάτων της ακροδεξιάς να εκτοξευθούν.
Μια τέτοια εξέλιξη σε συνδυασμό με τη μεγάλη αποχή που αναμένεται στις ευρωεκλογές είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ανατροπές, διαχειρίσιμες ή μη.  

@ Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πήρε» από την «Αυγή» τη Βούλα Κεχαγιά, αλλά και  ότι στο βίντεο της παρουσίασής της δεν είπε καν ότι η ίδια είναι η διευθύντρια της ιστορικής εφημερίδας, έχει γεννήσει φόβο και υποψίες τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στα «κόκκινα» μίντια ότι μπορεί αυτή η μετακίνηση να αποτελεί και το κύκνειο άσμα της έκδοσης. Μάλιστα, το κλίμα που εισπράττουν οι κεραίες της στήλης δεν αφορά μόνο την καθημερινή έκδοση της «Αυγής» (που πουλάει περί τα 500 φύλλα πανελλαδικά…) αλλά και την κυριακάτικη, που οριακά φτάνει τις 2.000 πωλήσεις. Όσο η εφημερίδα παραμένει ακέφαλη και ουδείς ασχολείται μ’ αυτήν, τόσο εντείνονται οι φόβοι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην περιμένει καν ως τις Ευρωεκλογές για να πάρει τις αποφάσεις του…

@ Έτοιμοι να πάρουν τα «όπλα» είναι ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι αισθάνονται ριγμένοι σε ό,τι αφορά την παρουσία τους στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη στήλη πράσινος βουλευτής  η εκπροσώπηση του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει περιοριστεί σε πρόσωπα που δεν ξεπερνούν αριθμητικά τα δάχτυλα του ενός χεριού, τα οποία εμφανίζονται καθημερινά σε δύο και τρία τηλεοπτικά πάνελ.
Κάποιοι εξ αυτών ετοιμάζονται να προβούν σε κάποιου είδους διάβημα προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Σε περίπτωση δε που δεν υπάρξει κάποιοι ορατό αποτέλεσμα σκέφτονται πολύ σοβαρά να θέσουν το ζήτημα στα θεσμικά όργανα του κόμματος.

@  Δυσαρεστημένοι παραμένουν οι πολίτες για τις τιμές των βασικών προϊόντων, αφού οι όποιες μειώσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε κατ’ ελάχιστον τις υψηλές πτήσεις της περυσινής χρονιάς. Η κυβέρνηση επενδύει επικοινωνιακά στους νέους μειωμένους τιμοκαταλόγους, όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες από 4,9% έως 41,9%, ωστόσο, η μείωση αυτή επί της ουσίας περιορίζει το τεράστιο ποσοστό της προηγούμενης ανόδου. Παράλληλα, από την σήμερα έως και την Κυριακή 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής», στο οποίο προστέθηκαν ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές - μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.) και τα κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο είδη). Ωστόσο και αυτό το «καλάθι» παραμένει ακριβό, καθώς οι τιμές των προαναφερόμενων προϊόντων μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν με διψήφιο ποσοστό. Το υπουργείο Ανάπτυξης βλέπει μείωση σε 4.000 προϊόντα οι καταναλωτές λογικά είναι δύσπιστοι ή βλέπουν ελάχιστη διαφορά και τώρα το μεγάλο τεστ δεν είναι άλλο από το... πορτοφόλι και πόσα μένουν σ΄ αυτό στο τέλος του μηνός.

@ Πάγωμα επιτοκίων για τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων έως τις 30 Απριλίου του 2025, ανακοίνωσε η Alpha Bank. Η διευκόλυνση αφορά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, τα οποία είχαν εκταμιευθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και δεν εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με την κίνηση αυτή, η τράπεζα εκφράζει την έμπρακτη επιβράβευση προς τους πελάτες της που παραμένουν συνεπείς.  

@ Ακόμη πιο ισχυρή και πιο «πράσινη» αναμένεται να γίνει η ΔΕΗ, μέσα από την ανάπτυξη 20 μικρών υδροηλεκτρικών έργων. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των υδροηλεκτρικών έργων (ΥΗΕ) αναμένεται να ανέλθει σε 3.800 Mεγαβάτ έως το 2030, από 3.100 Mεγαβάτ που έχουν εγκατασταθεί έως σήμερα. Η ΔΕH ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, ως μοχλός ανάπτυξης του βραχίονα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου ΔΕΗ, αναμένεται να αναπτύξει πιο ενεργά την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της χώρας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Να σημειωθεί πως συνολικά η εγκατεστημένη χωρητικότητα των υδροηλεκτρικών έργων το 2023 ήταν 3,2 Γιγαβάτ και στο ίδιο επίπεδο αναμένεται να μείνει το 2024, σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει σε λειτουργία 20 μικρά υδροηλεκτρικά έργα με συνολική ισχύ 88 Mεγαβάτ. Παράλληλα αναπτύσσει και υλοποιεί μικρά υδροηλεκτρικά έργα, είτε σε υδάτινους αποδέκτες, κατά τον ρου αυτών, είτε σε υπάρχουσες υδραυλικές υποδομές.

@ Ικανοποιητικές τριμηνιαίες επιδόσεις, στη βάση της υγιούς ζήτησης και παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα, αναμένει η Axia Research για τον ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο των προβλέψεων της χρηματιστηριακής για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσει ο όμιλος.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου 2023 την Τετάρτη 13 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει ένα σταθερό σύνολο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων λόγω της αυξημένης ζήτησης για (σχεδόν όλα) τα παιχνίδια της και του καλού ελέγχου του opex (λειτουργικές δαπάνες).
Σε αυτό το πλαίσιο, η Axia Research προβλέπει ότι το GGR (καθαρά έσοδα προ εισφορών) του ομίλου θα διαμορφωθεί στα 567,4 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2024 (+4,9% σε ετήσια βάση), τα EBITDA στα 197,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 121,8 εκατ. Ευρώ.

@ Η Morgan Stanley αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την Τράπεζα Πειραιώς για τα έτη 2024-2026. Παράλληλα, προχώρησε σε αύξηση τιμή-στόχου για τη μετοχή από τα 4,48 ευρώ στα 5,08 ευρώ, κατά 11% περίπου. Στο «καλό» σενάριο της Morgan Stanley, η τιμή στόχος αυξάνεται στα 6,09 ευρώ από 5,55 ευρώ πριν και στο «κακό» σενάριο στα 2,42 ευρώ από 2,19 ευρώ προγενέστερα.
Η MS εξηγεί την πρόοδο της Τράπεζας Πειραιώς στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και επισημαίνει ότι η τράπεζα διαμόρφωσε τον δείκτη NPE το 2022 σε μονοψήφιο επίπεδο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...