Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αλέξη, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ η χώρα οδεύει προς τις εκλογές, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος (με τον σχοινοτενή τίτλο), ‘’Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Προοδευτική Συμμαχία’’, Αλέξης Τσίπρας, κάνει απέλπιδες προσπάθειες, προκειμένου να αυγατίσει τα δημοσκοπικά ποσοστά, τόσον του ιδίου, όσον και του κόμματος. Τα οποία, ειρήσθω, παραμένουν καθηλωμένα στο επίπεδο των προηγούμενων εκλογών, ενώ δεν φαίνεται καμία προοπτική, ανάκαμψης μέχρι τις Eκλογές. 

Ο τάλας Αλέξης, μετέρχεται κάθε μέσον, προκειμένου να αλλάξει την ροή των πραγμάτων, όμως, φαίνεται ότι ματαιοπονεί. Υποδείξεις δεν θα κάνουμε, όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο του ΣΥΝ, ότι η σκληρή ρητορική την οποία χρησιμοποιεί, δεν έχει ουδεμία απήχηση στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, έχουν σχέση με την καθημερινή επιβίωση, την ασφάλεια τους και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. 

Ο Αλέξης και το κομβόι που τον ακολουθεί αναλώνονται καθημερινά σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, ψάχνοντας- κυριολεκτικά – ψύλλους στα άχυρα. Για τα μείζονα προβλήματα της χώρας, για τις αλλαγές, τις τομές, την προοπτική αλλαγών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ζητήματα που χρονίζουν), για την θωράκιση της εθνικής ασφάλειας από βουλιμικούς γείτονες, οι οποίοι κάθε μέρα υλακτούν, υπάρχει πλήρης αφωνία. 

Αλλά και για την επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία σιγή ιχθύος. Μάλιστα, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αιδώ, καταψήφισαν απόφαση, που αφορούσε τα εγκλήματα του Πούτιν. Απορεί, λοιπόν, ο Τσίπρας, γιατί το κόμμα του δεν μπορεί να ανακάμψει. Είναι πολύ απλό. Γιατί δεν έχει να πει τίποτε για το αύριο της χώρας μας. 

Γιατί, λοιπόν, ο κόσμος να στρατολογηθεί γύρω από το αριστερό μόρφωμα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός παίκτης διεθνούς εμβέλειας. Και όταν ο έτερος Κυριάκος Πιερρακάκης, μετέτρεψε την Ελλάδα μέσα σε τρία χρόνια σε ‘’ψηφιακή χώρα’’. Όλα αυτά προσμετρούν, στην κρίση των ψηφοφόρων, οι οποίοι στηρίζουν το αύριο και αποστασιοποιούνται από ένα σαθρό παρελθόν, το οποίο είχε μοναδικό καημό, την δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού, που θα λειτουργούσε με λεφτά από τα γνωστά βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. 

Εδώ πάντως, συνάδει η αγωνία του Τσίπρα, που δεν βλέπει ανάκαμψη του κόμματός του, με την γνωστή απορία που εξέφραζε ο βοσκός για το ποίμνιό του. ‘’Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…’’ 

Ο μύθος δηλοί, τον άνθρωπο που επαναλαμβάνει μια λανθασμένη ενέργεια και μετά δεν διορθώνεται η κατάσταση! Ας το έχει υπόψη το κονκλάβιο της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευθύνη – Ποινική – Πολιτική

Ι. Ποινική ευθύνη υπάρχει όταν ωρισμένη πράξη είχε ά μ ε σ ο εγκληματικό αποτέλεσμα. ● Πολιτική ευθύνη γεννάται από την εν γένει κακή λειτουργία του κράτους. Άρα και...

Φόρτωση άρθρων...