Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

«Ανθρωπιστικές» Υποκρισίες

Εάν μετά το τραγικό ναυάγιο της Πύλου η Ελλάδα ζητούσε από τον ΟΗΕ για παράδειγμα, η 14η Ιουνίου 2023 να κηρυχθεί «Παγκόσμια Ημέρα κατά του δουλεμπορίου και της παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων», θα επρόκειτο για μια ιδιαίτερα σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία. 

Σίγουρα δε, θα προκαλούσε αίσθηση και φαντάζομαι κινητοποιήσεις όλων αυτών των «όμορφων ψυχών» που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Αντιθέτως η χώρα μας προτίμησε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, για ένα ειδεχθές έγκλημα στο οποίο δεν είχε καμμιά απολύτως συμμετοχή και ευθύνη και το οποίο δεν αφορούσε καν άνδρες, γυναίκες και παιδιά της.

Αντίθετα το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, κατά τις Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, ήταν το προϊόν του «φορτώματος» σ΄ ένα σαράβαλο  ψαράδικο 30 μέτρων κάπου 700 ατόμων, από τα οποία τα 200 είχαν πάει αεροπορικώς από την Υποσαχάρια Αφρική  στο Τομπρούκ, μια πόλη-λιμάνι της Ανατολικής Λιβύης, που χρόνια τώρα ελέγχεται από μαφιόζους Αιγύπτιους, Τούρκους και Αλγερινούς Ισλαμιστές.

Από αυτό το λιμάνι, που βρίσκεται δίπλα στην Αίγυπτο, το 2022 και το πρώτο τρίμηνο του 2023, «διακινήθηκαν» προς Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία κυρίως πάνω από 130.000 οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά στους «διακινητές» και λοιπούς μαφιόζους, περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ κόμιστρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Προστασίας των Συνόρων Frontex, η «διακίνηση» παράνομων μεταναστών στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιπροσωπεύει το 45% του συνόλου, της παράνομης διακίνησης, η οποία για το 2022 ξεπέρασε τα 330.000 άτομα. Υπογραμμίζεται ότι από το 2015 έως και το 2022 από Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολικό Μεσόγειο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση «εισέρευσαν» περί τα 6 εκατομμύρια άτομα. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι η Αφρική έχει ήδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους που θα έχουν διπλασιασθεί τα προσεχή σαράντα χρόνια, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μπροστά στην υπό εκκόλαψη  Ευρωαφρική, η Ευρασία θα είναι γεωπολιτική λεπτομέρεια.

Υπό αυτήν την έννοια, ο Ερντογάν και οι Αλγερινοί φίλοι του Ισλαμιστές, κάθε άλλο παρά κορόϊδα είναι που γέμισαν σε μια πενταετία τη Βόρεια Αφρική με 155 τζαμιά. Ο εξισλαμισμός των περιοχών αυτών  προχωράει με γοργά βήματα ενώ την ίδια στιγμή οι ευφυέστατοι Κινέζοι, έχοντας εξαγοράσει όλα τα διεφθαρμένα καθεστώτα της Κεντρικής Αφρικής, έχουν στη διάθεσή τους το 60% του ορυκτού πλούτου της αφρικανικής ηπείρου, στην οποίαν δισεκατομμυριούχοι δικτάτορες ηγέτες, τύπου Καμπίλα στο Κονγκό παραδίδουν και μαθήματα δημοκρατίας  σε Ευρωπαίους που τους ζητούν και … συγνώμη για τον προ διακοσαετίας αποικισμό των περιοχών αυτών.  Και από την άποψη αυτή έχει μεγάλη πλάκα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμ. Μακρόν να ζητάει «συγνώμη» από τους Αλγερινούς δικτάτορες, όταν μόλις προχθές, αυτοί οι τελευταίοι, στον εθνικό ύμνο της χώρας τους πρόσθεσαν δύο υβριστικούς για τη Γαλλία στίχους.

Περιττόν δε να πούμε ότι «διακινητές» και μαφιόζοι της Βόρειας Αφρικής, που δεν δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή, είναι σκασμένοι στο γέλιο, με το ελληνικό εθνικό πένθος.

Από υποκρισία άλλο τίποτε!!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...