Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Εκλογές: Φορολογικό... θάψιμο με «προοδευτική κυβέρνηση»

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να βρει πιο ευνοϊκή συγκυρία για να παγιώσει την κυριαρχία της, έχοντας να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι συγκρίσεις σε επίπεδο επιτευγμάτων για τη χώρα και συγκρίσεων των οικονομικών προγραμμάτων, είναι σαν να μπαίνεις στη... βάσανο να συγκρίνεις τον Μέσι με τον... Γεντικολιά!

Η τέως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει καταθέσει ένα πλήρως αξιόπιστο και κοστολογημένο πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων όλων των κρατών-μελών, τα οποία πρέπει να εφαρμόσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Σωρευτικά, με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς, η οικονομία έως το 2026 θα διακρίνεται από υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και ραγδαία μείωση του δημοσίου χρέους, ως ποσοστό του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος. Συνολικά, τα πολύ... τσιφούτικα μέτρα του Μητσοτάκη που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και αφορούν κυρίως νέες μειώσεις φόρων και εισφορών, αλλά και παρεμβάσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως ή 9 δισ. ευρώ στην τετραετία.

Αντιθέτως, το πρόγραμμα οικονομικής... μπουρδολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη... βούλα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέρχεται σε 20,7 δισ. ευρώ ετησίως ή 82,9 δισ. ευρώ στην τετραετία. Το... οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έκθεση... συνθημάτων, χωρίς καμία κοστολόγηση. Ακόμη και στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ και να ζητούσε κοστολόγηση από τον... δικό τους Φραγκίσκο Κουντεντάκη, μάλλον θα τους πετούσε έξω με τις... κλωτσιές! Προφανώς, ήταν μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για να πειστούν τα... κορόιδα και να ψηφίσουν το έκτρωμα του Τσίπρα, το οποίο πνέει τα λοίσθια. Η ηγεσία του νομίζει ότι βρίσκεται στο 2015, αγνοώντας τι έγινε το 2019 και τι... κεραμίδα τους ήρθε στις 21 Μαΐου 2023! Τα... κορόιδα τελείωσαν και τώρα ο Τσίπρας είναι αναγκασμένος να έρθει αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ έχει μπει και αυτό σ' έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα βάλει υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, με αποτέλεσμα να φάει και αυτό τα μούτρα του. Το πολύ καλά... κρυμμένο πρόγραμμα κάπου στο επίσημο site του κόμματος, θυμίζει συνθήματα που γράφουν σε... πανό, διάφοροι... επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι.

Μας φύλαξε ο Θεός...

Ο Ελληνικός λαός ψήφισε ώριμα και σοφά στις τελευταίες εκλογές, δίνοντας μπόνους στη Νέα Δημοκρατία και στέλνοντας τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ πολύ βαθιά στο πολιτικό σκότος, αλλά και το ΠΑΣΟΚ στο "πρωτάθλημα" της... Γ΄ Εθνικής!

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε το εκλογικό σώμα, με περισσή.... ανωριμότητα να φυλάει μεγαλύτερη... έκπληξη στην κάλπη της 25ης Ιουνίου! Γιατί η δουλειά που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει σωστά και... ανώριμα! Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στη χώρα να είχαμε μια "προοδευτική κυβέρνηση" ή "κυβέρνηση ειδικού σκοπού". Θεωρούμε σχεδόν αδύνατον βέβαια να συναινούσε το ΠΑΣΟΚ σε συμμετοχή του Βαρουφάκη, σ΄ αυτήν, λόγω... Δήμητρας. Σκεφτείτε όμως, τι θα συνέβαινε σ΄ ένα κόμμα όπου συμπλεγματικοί νεοκομμουνιστές Μαρξιστές οικονομολόγοι και "κολλημένοι" σοσιαλιστές θα προσπαθούσαν να χαράξουν την πορεία της χώρας. Κάτι δηλαδή σαν δίδυμο Ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και Podemos, οι οποίοι "έφαγαν"... σφαλιάρα στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα ο Πέδρο Σάντσεθ να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 23 Ιουλίου.

Με "προοδευτική κυβέρνηση" θα είχαμε... καλλιστεία άγριας φορολογίας και επί της ουσίας μια κυβέρνηση-παρωδία. Μέχρι να γινόταν αντιληπτό σε τι κατήφορο οδηγούν τη χώρα, θα έρχονταν στο τέλος και θα φορολογούσαν ακόμη πιο άγρια ό,τι κινείται ή μένει ακίνητο! Όπως την πλήρωσαν οι πάντες επί Τσίπρα, το ίδιο θα γινόταν και με "προοδευτική κυβέρνηση" που θα είχε κάποιον... ειδικό σκοπό! Προσπαθούν να πουλήσουν... μαγκιά, αν και ξέρουν ότι δεν τους παίρνει. Δυστυχώς, όταν κάποιος είναι "κολλημένος" σε νεοκομμουνιστικά και αριστεροσοσιαλιστικά αφηγήματα, στο τέλος ρίχνει έναν λαό σε περιπέτειες.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση ταχείας ανάκαμψης, η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί, γιατί αν επικρατήσουν και πάλι ο λαϊκισμός και οι... ταρζανιές, τότε οι αγορές θα μας ξανατιμωρήσουν και θα μας ξαναστείλουν σε μνημονιακά μοτίβα. Με την... ασφάλεια της μη εκλογής, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να πείσουν μια μερίδα της κοινής γνώμης, σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος "φορομπήχτης". Δεν αντιλαμβάνονται ότι σήμερα υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα, ανεργία στο 11% και ισχυρή ανάπτυξη, ακριβώς γιατί μειώθηκαν φόροι και εισφορές. Δεν αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν πρέπει να αγγίξει απολύτως τίποτα, γιατί πολύ απλά θα είναι σαν να τραυματίζει το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Όμως, η εμμονή των κομμάτων της Αριστεράς με τη φορολόγηση καταλήγει να είναι μια εχθρική πράξη κατά των μισθωτών και των αδύναμων. Πώς; Ας το ξεκινήσουμε... νεοφιλελεύθερα και ας το κλείσουμε... σοσιαλιστικά ή αριστεροκομμουνιστικά. Η επιβολή φόρων ακόμη και στο "μεγάλο κεφάλαιο" θα αυξήσει πρόσκαιρα τα έσοδα, αλλά θα στερήσει πολύτιμους πόρους, στοιχίζοντας παράλληλα και σε θέσεις εργασίας. Όταν φορολογείς κάποιον επιχειρηματία που απασχολεί εργαζομένους και ταυτόχρονα πιστεύεις ότι θα βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον, τότε είσαι ο ορισμός του... στόκου! Η φορολογία θα αύξανε τις απολύσεις και τότε, θα απομακρυνόμασταν από το κρίσιμο ορόσημο του 10%. Γιατί όσο θα φορολογείς και όσο θα αυξάνεται η ανεργία, τόσο θα απομακρύνεται η πιθανότητα να "ξεπαγώσουν" οι τριετίες, οι οποίες αφορούν σήμερα πάνω από 1.000.000 εργαζομένους!

Ο... προοδευτικός θα λέει ότι φορολόγησε το "μεγάλο κεφάλαιο" και την ίδια στιγμή η ανεργία θα καλπάζει. Ταυτόχρονα, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που προσλήφθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2009 και δεν έχει κατοχυρώσει ακόμη ούτε καν την πρώτη τριετία, δεν θα δει αύξηση του μισθού του κατά 30%, ούτε το 2028! Και εκεί που η "προοδευτική κυβέρνηση" θα πανηγύριζε που έβγαλε το... άχτι της κατά των... πλουσίων και του "μεγάλου κεφαλαίου', θα είχαμε και 1.000.000 κόσμο που θα έβλεπε την ανεργία να παραμένει διψήφια, περιμένοντας να ξαναγίνει μονοψήφια και να πάρουν την αύξηση λόγω τριετιών. Αλλά, μέχρι τότε θα περνούσαν 4-5 χρόνια.

Άρα, όταν ακούτε για φόρους από τα κόμματα της Αριστεράς, να ξέρετε ότι στο τέλος το... μάρμαρο το πληρώνει ο αδύναμος! Από κει και μόνο καταλαβαίνει κάποιος τη... λογική που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Εκτός, αν όντως έχουν λογική, αλλά έχουν επιλέξει να γίνουν οι μεγάλοι και "χρυσοί" χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...