Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πρωτοβουλίες ευθύνης, έμπρακτα, μετρήσιμα και με «υπογραφή»

Απόψεις Γιάννης Γιώτης
Tags: ΣΕΒΤ

Το προηγούμενο διάστημα η περιοχή της Θεσσαλίας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια αναπάντεχη δοκιμασία. Σήμερα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν επανειλημμένα πόλεις και χωριά, αφήνοντας πίσω τους αναρίθμητες ζημιές και απώλειες, χιλιάδες συμπολίτες μας καλούνται να διαχειριστούν τις συνέπειες της επόμενης ημέρας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες τους και ανάγει σε πρώτη προτεραιότητα την ανακούφιση όλων εκείνων που χρειάζονται στήριξη.

Από τις πρώτες μέρες και παρά τις «επίκαιρες» προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η διάθεση για ουσιαστική συνεισφορά δεν περίσσεψε. Έγινε πυξίδα προσφοράς - προσφοράς στην πράξη. Με το βλέμμα στραμμένο στους συμπολίτες μας στις πληγείσες περιοχές, οι επιχειρήσεις Τροφίμων & Ποτών κινητοποιήθηκαν. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) απαντώντας με αμεσότητα στα αιτήματα βοήθειας από την Πολιτεία (Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας & Υγείας), ένωσε τις δυνάμεις του με την Τράπεζα Τροφίμων, το Ίδρυμα Χατζηγάκη, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μέσα από αυτή τη συντονισμένη πρωτοβουλία, αναπτύχθηκε ένας δομημένος μηχανισμός για τη συλλογή και την παροχή βασικών ειδών για τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί περισσότερο. Μέχρι σήμερα, από τη συλλογική προσπάθεια και τη δυναμική ανταπόκριση των επιχειρήσεων του κλάδου, έχουν συγκεντρωθεί, μεταφερθεί και διανεμηθεί μεγάλες ποσότητες από εμφιαλωμένα νερά, τυποποιημένα τρόφιμα, σνακ, έτοιμα γεύματα, παιδικές τροφές, γάλα – αλλά και πολλά ακόμη βασικά είδη, απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

«Με τη στήριξη πολλών βιομηχανιών τροφίμων και ποτών, και σε συνεργασία με τον ΣΕΒΤ, καταφέρνουμε και βοηθάμε χιλιάδες ανθρώπους στη Θεσσαλία. Η Τράπεζα Τροφίμων δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 2018, γνωρίζουμε τα συσσίτια και τις άλλες οργανώσεις που λειτουργούν τοπικά, και σε αυτή την τραγική συγκυρία, αξιοποιούμε το τοπικό μας δίκτυο για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες. Είναι μια προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε και με τη βοήθεια του ΣΕΒΤ συνεχίζεται», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων, κ. Δημήτρης Νέντας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Χατζηγάκη, κα Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία του Ιδρύματος με τον ΣΕΒΤ, η κινητοποίηση επιχειρήσεων-μελών του ήταν άμεση και πραγματικά συγκινητική. Αποδεικνύεται έτσι, εμπράκτως, ότι ενωμένοι καταφέρνουμε πάντα περισσότερα. Οι Αποστολές Στήριξης συνεχίζονται, καθώς οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες».

Δράσεις Υπευθυνότητας - Μία Διαχρονική Δέσμευση

Οι δράσεις Υπευθυνότητας αποτελούν διαχρονικά μέρος της φιλοσοφίας των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών. Με όραμα τη διεύρυνση του κοινωνικού αποτυπώματος του κλάδου, ο ΣΕΒΤ, μέσα από τη μακρόχρονη συνεργασία του με αξιόπιστους Οργανισμούς, παροτρύνει τα μέλη του να συμβάλλουν σε ένα έργο προσφοράς που δεν έχει τέλος. Εδώ και χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν τα προϊόντα τους προς όφελος χιλιάδων συνανθρώπων μας, που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, αναπτύσσουν δράσεις σε πολλαπλά

πεδία, που σχετίζονται με θέματα διατροφής, υγείας, ζητήματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, κ.ά.

Και οι πρωτοβουλίες ευθύνης δεν σταματούν εδώ. Αναγνωρίζοντας ότι ο ρόλος της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών είναι να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, τα οποία απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους και την ποιοτική διατροφή, ο ΣΕΒΤ ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις, με γνώμονα τη μετάβαση σε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Παράλληλα, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάγκη για πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων, ενισχύει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη και εφαρμογή βιώσιμων μεθόδων παραγωγής που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών πόρων και στην προστασία του πλανήτη.

Απαντώντας στις προκλήσεις του σήμερα, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών κοιτάζει με αισιοδοξία το αύριο, με τη δέσμευση να συνεχίζει να προσφέρει μέσα από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στον απόηχο της καταστροφικής συγκυρίας στη Θεσσαλία, η ανάγκη παραμένει. Η συμμετοχή όλων είναι κρίσιμη για την ανακούφιση των πληγέντων. Σε μια περίοδο όπου ο τόπος μας δοκιμάζεται για μία ακόμη φορά, η Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών είναι παρούσα και επιστρέφει το θετικό μέρισμα της εμπιστοσύνης του κόσμου, με την ουσιαστική στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη και προς την Κοινωνία. Έμπρακτα, μετρήσιμα και με «υπογραφή».

 

* Ο Γιάννης Γιώτης είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων( ΣΕΒΤ)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...