Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

ΕΝΦΙΑ: Tο τυράκι της έκπτωσης μέσω της ασφάλειας ακινήτου

Απόψεις Γράφει ο Κλαύδιος
Tags: ΕΝΦΙΑ

Επειδή έχει ενταθεί η καμπάνια για την ασφάλεια έναντι φυσικών καταστροφών με το τυράκι της έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ (έναν μη ανταποδοτικό και απαράδεκτο κεφαλικό φόρο που επιχειρούν έτσι να τον κάνουν ανταποδοτικό) γιατί να μη θεωρηθεί ότι όσοι έχουν πληρώσει το 100% του ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα να μην είναι ασφαλισμένοι εις ολόκληρον για κάθε κίνδυνο για το ακίνητο που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ;

Γιατί να μην αποζημιωθούν από το Κράτος σαν να ήταν ασφαλισμένοι από αυτό;

Αν έχουν κάνει τα πάντα με νόμιμη άδεια και νόμιμα, είναι το Κράτος που θα έπρεπε να έχει κάνει σωστά όλες τις υποδομές στην περιοχή που έδωσε άδεια οικοδομής, ή να θέσει τις προϋποθέσεις για ασφαλή δόμηση, άλλως να μην την επιτρέψει.

Πέραν των ανωτέρω όσοι τέλος πάντων δεν έχουν πάθει ποτέ μέχρι τώρα ζημιά ας προσέξουν το κόστος της ασφάλισης γιατί μάλλον θα πληρώσουν ακριβά όπως γίνεται με κάθε επιδοτούμενο πρόγραμμα και επίσης τους όρους και τα ψιλά γράμματα για να έχουν μια σχετική βεβαιότητα ότι θα πληρωθούν σε κάτι αναπάντεχο.
Αυτοί που τώρα έχουν πάθει ζημιές μια ή περισσότερες φορές να προσέξουν διπλά τις δηλώσεις που θα κάνουν στην ασφάλεια γιατί και θα πληρώσουν και ανασφάλιστοι θα είναι αν δηλώσουν ψευδώς ότι δεν έχουν ζημιές και η ασφάλεια το ανακαλύψει όταν ξαναέρθει η κακιά ώρα. Δηλώνοντας βέβαια την πραγματικότητα υπάρχει ο κίνδυνος τρελών ασφαλίστρων ή άρνησης κάλυψης μετά από πραγματογνωμοσύνη. Προσοχή πολλή στους όρους που θα συμφωνήσετε και στις δηλώσεις που θα κάνετε στον ασφαλιστή σας.

Πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο πολιτικά να μελετηθεί το πρόβλημα και να γίνουν αυτά που πρέπει σύμφωνα με την τρέχουσα εμπειρία για να μην επαναληφθεί η ίδια καταστροφή με το ίδιο μέγεθος. Έτσι θα υπάρχει τεκμηριωμένη ασφαλισιμότητα.

Ήδη οι πληγέντες δεν είχατε καλή τύχη μην πέσετε και σε νέες παγίδες και πετάτε τα ιδρωμένα με κατάθεση ψυχής χρήματά σας νομίζοντας ότι έχετε μια κάλυψη που δεν θα έχετε.

Οι πολιτικάντηδες μια εύκολη λύση σκέφτηκαν να πετάξουν το μελλοντικό πρόβλημα από πάνω τους και να το ρίξουν σε σας με τη βούλα και το τυράκι της έκπτωσης σε ένα απαράδεκτο χαράτσι.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα πόσο μάλλον οι αντασφαλιστές τους που δεν έχουν καν και το θέμα της εντοπιότητας και θα κληθούν να πληρώσουν τα πιο πολλά στην κακιά ώρα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...