Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Εθνικό asset η Mytilineos

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: Mytilineos

Τα 4 στα 100 ευρώ του φετινού Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος της χώρας, αναμένεται να προέλθουν από τις δραστηριότητες του Ομίλου Mytilineos, ο οποίος εξελίσσεται σε εθνικό asset!

Σήμερα η Mytilineos παράγει το 3% του ελληνικού ΑΕΠ, με στόχο το 2024 να φτάσει το 4% ενώ ήδη το 70% των πωλήσεων κατευθύνεται προς τις διεθνείς αγορές", όπως δήλωσε χθες στην κοπή πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος,  όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος μέλος του. Μάλιστα, στην ομιλία του υπενθύμισε τους στενούς δεσμούς με τον Πειραιά, καθώς από εκεί ξεκίνησε το 1908 την επιχειρηματική του δραστηριότητα ο παππούς του, Ευάγγελος και ο ίδιος είχε εκεί και το πρώτο του γραφείο.

Από μία οικογενειακή επιχείρηση, σήμερα, η MYTILINEOS είναι μια σύγχρονη πολυεθνική εταιρεία, με παρουσία σε 40 χώρες και πέντε ηπείρους και με 5.500 περίπου εργαζόμενους, ενώ έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο συνεργειών εντός της εταιρείας, που συνδυάζει αρμονικά τη βιομηχανική του κληρονομιά, τις συμβατικές λειτουργίες της ενέργειας, τη σημαντική δραστηριότητα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη μεταλλουργία και τις καινοτόμες προσπάθειες στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε με νόημα ότι για τα επιτεύγματα του ομίλου του, τίποτα δεν χαρίστηκε και για το παραμικρό απαιτήθηκε κόπος και θυσίες για να γίνει, ενώ πρόσθεσε ότι τα πράγματα στη διεθνή επιχειρηματικότητα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Μιλάμε πλέον για έναν πανίσχυρο όμιλο με ισχυρή διοίκηση και έναν επικεφαλής πού τον ακούνε με μεγάλη προσοχή σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...