Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Γιατί έχασε η Έφη - Ο ρόλος του Τσίπρα

Γιατί έχασε (πανηγυρικά μάλιστα) η Έφη, το πουλέν ενός τμήματος της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποθετικά «άχαστη υποψηφιότητα» μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, από ένα good looking πολιτικά άοσμο, άγευστο και άχρωμο προϊόν της Μέκκας του καπιταλισμού με λευκασμένη οδοντοστοιχία, γκόμενο, σκύλο και μέντορα τον Πολάκη, έτοιμο να πει, να υποσχεθεί, να υπονοήσει και να συμφωνήσει με τα πάντα με την ίδια ευκολία που στη συνέχεια (όταν σφίξουν πολιτικά οι κώλοι) θα τα αρνηθεί;

Επειδή ήταν μια λάθος υποψηφιότητα σε ένα λάθος κομματικό σώμα, η σύνθεση του οποίου όλα αυτά τα χρόνια (2012-2023) άλλαξε δραματικά σε βάρος του ιστορικού 3% που κληρονομήθηκε από την εποχή της ανανεωτικής αριστεράς από την μαζική είσοδο σε αυτό (υπό το βάρος της μνημονιακής περιόδου) αυριανιστών κάθε φυράματος, ψεκασμένων, εθνικιστών και εθνικοσοσιαλιστών, Καμμένων και αποτεφρωμένων ιδεολογικά και πολιτικά, ουτιδανών και της προσκολλήσεως.

Όλοι αυτοί εντάχθηκαν σε μια διαδικασία εκλογικής ενοποίησης υπό την ηγεσία ενός κλασικού επαγγελματία της ήσσονος προσπάθειας (με μέντορα μια αμετανόητη κνίτισα), καταληψία της κακιάς ώρας, κυβερνητικά αγράμματου και πολιτικά ημιμαθή, χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση, εκλογικού σαλταδόρου, που επένδυσε στην κοινωνική ψέκα, την αποδέχθηκε και την τροφοδότησε κι αυτή τον αντάμειψε με την πρωθυπουργική καρέκλα.

Ηγέτης και κομματικό σώμα συνδέθηκαν σε σάρκα μια και εξουδετέρωσαν κάθε ιδεολογική και πολιτική παρακαταθήκη από το ιστορικό παρελθόν.

Ότι στελεχικά και πολιτικά παλιό απόμεινε να θυμίζει την περίοδο των αγνών προθέσεων εξελίχθηκε σε νομιμοποιητική βάση του νεοαυριανισμού, εγκολπώνοντας, ενόψει της υπουργικής καρέκλας, κάθε παλαβομάρα και κάθε συνωμοσιολογική ακρότητα, ώσπου αυτές να γίνουν η επίσημη έκφραση του χώρου, να καταπιούν κάθε αντίπαλο, να επιβάλλουν τις ιδεοληψίες τους και τις θεωρίες του υπονόμου ως κομματική πραγματικότητα και, στο τέλος, να κυριαρχήσουν γεννώντας νέους εκπροσώπους με κορυφαίο τον Παυλάρα τον Πολάκη.

Αυτό το σώμα έπινε νερό στο όνομα του Τσίπρα, αυτό το σώμα πάλευε στην κοινωνία υπέρ των θεωριών συνωμοσίας και απειλούσε δημοσιογράφους, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικούς αντιπάλους και καθημερινούς ανθρώπους με προγραφές, αυτό το σώμα καθύβριζε καθημερινά το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», αυτό το σώμα έχασε δυο φορές στις πρόσφατες εκλογές κι έκλαψε με μαύρο δάκρυ για την αποχώρηση του Αλέξη κατηγορώντας ευθέως την ομάδα Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου ότι πρόδωσε τον Αλέξη και οδήγησε το κόμμα στην ήττα επίτηδες για να τον διαδεχθεί ο καρεκλοσπάστης Δημητράκης με μπροστινή την Εφούλα!

Απέναντι σε ένα τέτοιο αντίπαλο είναι τεράστια έκπληξη το ποσοστό που πήρε η κυρία Αχτσιόγλου κι όχι η νίκη (έστω σε πρώτο γύρο) του κ. Κασσελάκη, εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη για κάθε νουνεχή που βλέπει τα ρεύματα και διαβάζει πίσω από τις γραμμές τις εξελίξεις, ειδικά τις γεωπολιτικές στην περιοχή.

Είναι ξεκάθαρο πως την ερχόμενη Κυριακή η Έφη δεν έχει σχεδόν καμία τύχη απέναντι στον τυφώνα «Κασσελάκης», ο εκπρόσωπος του εφοπλιστικού σοσιαλισμού με την τέλεια οδοντοστοιχία, τον τέλειο σύντροφο και τον τέλειο σκύλο είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να χάσει, μάλλον θα αυξήσει θριαμβευτικά τα ποσοστά του και θα εγκατασταθεί στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου στη θέση της αδυνατούλας κομματικά Έφης, η οποία εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει γιατί χάνει.

Σημειώνω πως μια από τις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αλλαγή των γραφείων από το «κόκκινο κτίριο» της Κουμουνδούρου για να σηματοδοτηθεί ο οδικός χάρτης προς την νέα κεντροαριστερά, για την οποία τόσο πολύ μόχθησαν τα παλιά επιχειρηματικά τζάκια της χώρας και νεόκοποι του επιχειρείν αλά ελληνικά.

Τι θα ακολουθήσει περιγράφεται με τον όρο «η εκδίκηση της Περιστέρας», με την έννοια πως ο Τσίπρας και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον θα οδηγήσουν στην έξοδο όλη την παλιά φρουρά και τους υποστηρικτές της, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, το έχουν ξανακάνει με επιτυχία το καλοκαίρι του 2015, τώρα είναι ευκολότερο να το πετύχουν, καθώς δεν είναι καν κυβέρνηση κι έχουν άπλετο χρόνο.

Ο κ. Κασσελάκης θα αναλάβει την συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα της νεοελληνικής κεντροαριστεράς με όρους instagram και tik tok. Θα παρουσιάσει την νεοελληνική εκδοχή της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, θα καταπιεί και θα σαρώσει στο πέρασμα του κάτι Ανδρουλάκηδες και Δουδωνήδες και θα πουλήσει σε μια κοινωνία που ψοφάει για θέαμα μια δήθεν αριστερή φιγούρα ενός αυτοδημιούργητου, μορφωμένου, με διπλώματα και καθαρό κούτελο, ικανού επενδυτή, που μιλάει άριστα αγγλικά, έτοιμου να παίξει κάθε ρόλο αρκεί να φέρνει ψήφια στην κάλπη και να μπορεί να απειλήσει τη μονοκρατορία Μητσοτάκη.

Τι θα απογίνει η Έφη, τι θα κάνει ο Δημήτρης, πως θα πορευτεί ο Ευκλείδης ουδόλως απασχολεί τον νέο ηγέτη του αριστερού μηδενισμού, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.

Τι θα πράξουν οι ίδιοι είναι περίπου γνωστό: οι περισσότεροι επειδή δεν έχουν πολιτικά στον ήλιο μοίρα θα σκύψουν το κεφάλι και θα επιχειρήσουν να υπονομεύσουν την ηγεσία Κασσελάκη μέσω του μηχανισμού και πάλι, αλλά εκεί καραδοκεί τώρα ο Πολάκης. Θα μείνουν στο κόμμα και θα προσπαθήσουν να γοητεύσουν τον νέο αρχηγό, μόνοι τους στην πολιτική κονίστρα δεν έχουν ούτε μια ψήφο πέρα από τη δική τους.

Το έργο στην Κουμουνδούρου τώρα ξεκινάει! Πάρτε ποπ κορν και "κοακόλα" και αράξτε επί του καναπέως για τα νέα επεισόδια!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...