Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γιατί η ΝΔ κυριαρχεί στην Κεντροαριστερά;

Τόσο από πλευράς ρητορικής όσο και σε πρακτικό επίπεδο δεν βλέπουμε τι περισσότερο θα έπραττε ένα «προοδευτικό» κόμμα στη θέση της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη

Καθημερινά διαβάζουμε και ακούμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του μοιράζουν επιδόματα, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ενισχύσεις και άλλες παροχές. Την ίδια στιγμή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μας σιγουρεύει με την πιο προωθημένη «προοδευτική» ρητορική ότι η «Ελλάδα δεν είναι μπανανία». Άρα οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να παρατήσουν τα κόλπα που γνωρίζουν για να αυξάνουν τις τιμές, να προκαλούν πληθωρισμό και να εξαπατούν τους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, έριξε και περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο σε 4 πολυεθνικές εταιρείες επαναλαμβάνοντας πεντάκις ότι «η αισχροκέρδεια δεν θα περάσει στην αγορά».

Και για να παταχθεί νομίμως η αισχροκέρδεια, με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε λίγο καιρό θα είναι συγκάτοικος όλων των ελληνικών νοικοκυριών, ώστε να καταπολεμούνται πιο αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, η ΑΑΔΕ θα ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων για φοροδιαφυγή πολιτών, όπως αυτό ήδη πολύ πετυχημένα συμβαίνει στη Ρωσία του Πούτιν και την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά από όλα αυτά τα επιτεύγματα της φιλελεύθερης κυβέρνησης, αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο θα μπορούσε να προτείνει μια σοσιαλιστικού τύπου κυβερνητική οντότητα. Ενδεχομένως,να ήταν χρήσιμη, για να διαχειριστεί σε λίγα χρόνια, την όγδοη χρεωκοπία της χώρας, όπως αυτό συνέβη το 2015.

Κατά τα λοιπά, πρόβλεψη μας είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, πολύ σύντομα θα βρει και νέους συμμάχους στο χώρο της κεντροαριστεράς, ώστε να αποκτήσει πολιτικά ερείσματα και για τρίτη θητεία στην εξουσία, που είναι και μέγα ζητούμενο για τον ίδιο.

Κατά τα λοιπά οι απαιτούμενες σοβαρές μεταρρυθμίσεις που η χώρα έχει ανάγκη μπορούν να περιμένουν. Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...