Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γιατί η σημερινή μέρα αποτελεί σημείο καμπής του πολιτικού σκηνικού

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται η... σεμνή τελετή για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο "ταλαιπώρησε" την κοινή γνώμη πολύ περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε.

Το θέμα προσφέρεται για μικροκομματική σπέκουλα, είτε αυτή αφορούν τους πολύ ένθερμους υποστηρικτές του γάμου, είτε αυτούς που δεν θέλουν να ακούσουν καν! Ο Μητσοτάκης θέλει να κλείσει το θέμα και να πάει παραπέρα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η ψηφοφορία στη Βουλή αλλά και οι αποφάσεις των αγροτών σχετικά με την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους, θα επιφέρει μεταβολές σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Αν υπάρξουν διαρροές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος Στέφανος, θα επιβάλλει κυρώσεις, όπως προειδοποίησε από το εξωτερικό, όπου μετέβη με τον σύντροφο του Τάιλερ Μακμπέθ για να... τιμήσουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ο Κασσελάκης με την "εισβολή" του στο θέατρο, όπου θα μιλούσαν για το μέλλον της "Προοδευτικής Αριστεράς", ο Διονύσιος Τεμπονέρας του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευτυχία Αχτσιόγλου της Νέας Αριστεράς και ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ, κέρδισε επικοινωνιακά τις εντυπώσεις, αλλά συνεχίζει την πορεία προς τον... πάτο, ανάβοντας "φωτιές" και υποπίπτοντας σε γκάφες. Ως προς τις γκάφες, πραγματικά προκαλεί γέλιο, η δήλωση του αποχωρήσαντος Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ότι ο Κασσελάκης νόμιζε ότι οι Ευρωεκλογές έχουν δύο γύρους, μπερδεύοντας μάλλον τα όσα συνέβησαν πέρυσι με τις εθνικές εκλογές.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Κασσελάκης θέλει για λόγους... τιμής, να το υπερψηφίσουν όλοι οι βουλευτές. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που κάνουν... νούμερα, μεταξύ αυτών και ο Πολάκης, ο οποίος, αποτελεί βαρίδι για τον Κασσελάκη και δεν θα αργήσει η στιγμή, όπου θα φάει... σουτ!

Αφού προχθές κέρδισε τις επικοινωνιακές εντυπώσεις ο Κασσελάκης, όταν μπήκε στο θέατρο για να ακούσει τις ομιλίες των τριών προαναφερθέντων, χθες τα έκανε και πάλι... ρόιδο και μάλιστα μέσω... τηλεδιάσκεψης, αφού είναι στο εξωτερικό με τον Τάιλερ. Απείλησε με δημοψήφισμα και πέτυχε να μεταθέσει τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για αργότερα. Η συνεχής αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του για τις αποφάσεις που λαμβάνει, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει... σουρωτήρι, καθώς από αυτούς που απέμειναν στον Κασσελάκη, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ανέβει στα... κάγκελα! Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουν με δραματικό τρόπο, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος αντίπαλος απέναντι στον Μητσοτάκη, αλλά είναι πολύ πιθανό, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών να προκαλέσει ρήγμα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σημαντική φθορά, αλλά πιστεύει ότι θα μαζέψει την κατάσταση. Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί και θα... ξεχαστεί, οι αγρότες κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στα χωράφια τους και η ακρίβεια, θα παρουσιάσει τάσεις αποκλιμάκωσης, ώστε οι νέες χαμηλότερες τιμές να γίνουν ορατές δια... γυμνού οφθαλμού έως τις Ευρωεκλογές. Αυτό είναι το μοτίβο επί του βασικού σεναρίου που παρακολουθεί η κυβέρνηση.  Προηγουμένως, ο Μητσοτάκης πρέπει να... στείλει τους αγρότες πίσω στα χωράφια και στα "ζωντανά". Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη συνάντηση με τους αγρότες, πλην της περίπτωσης των Θεσσαλών αγροτοκτηνοτρόφων, όπου το πρόβλημα είναι κολοσσιαίο και η μεταχείριση πρέπει να είναι αρκετά διαφοροποιημένη.

Από την άλλη πλευρά, όσοι επιχειρήσουν να στήσουν μπλόκα στους αυτοκινητοδρόμους, πρέπει να ξέρουν ότι θα βρουν τον... μπελά τους. Ήδη, χθες στα σύνορα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, ο αρμόδιος εισαγγελέας άρχισε να καταγράφει όσους εμποδίζουν, προκειμένου στη συνέχεια να πράξει τα δέοντα. Δρόμοι δεν κλείνουν, μπλόκα απαγορεύονται. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να στερούν την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η πρακτική "έτσι γουστάρω και κλείνω τον δρόμο", πρέπει να γνωρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Εκβιασμοί δεν περνάνε προς την κυβέρνηση και απλά πρέπει να επισημάνουμε ότι όσοι διανοηθούν να προκαλέσουν "έμφραγμα" στις μεταφορές, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. "Σεβόμαστε τον αγώνα των αγροτών, αλλά θα εφαρμοστεί ο νόμος εάν διανοηθούν να κλείσουν τους δρόμους". Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης σε ελεύθερη μετάφραση και θα έχουμε να πούμε περισσότερα από αύριο...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...