Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Τι ζητούν, τι θέλουν και τι θα ήθελαν να δουν οι αγορές από την κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού και μπορεί να πάρει με άνεση σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν πολιτικό κόστος, αλλά θα του ανεβάσουν ακόμη υψηλότερα τις "μετοχές" στο πολιτικό χρηματιστήριο.

Σημείο καμπής αποτελεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους, με στόχο μια έντιμη αποχώρηση από τα μπλόκα, η οποία θα συνοδεύεται και από ανακοινώσεις για χορήγηση... κάτι τις παραπάνω προς τους διαμαρτυρόμενους, ώστε να φύγουν από τα μπλόκα και να επιστρέψουν στα... χωράφια και στη... στάνη. Η προειδοποίηση της κυβέρνησης για διάλογο με ανοικτούς δρόμους βρήκε ανταπόκριση από τους αγρότες, καθώς δεν έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αν δεν πάρουν "όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά", τότε θα αναγκαστούν να κλείσουν δρόμους. Ωστόσο, η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς με κλειστούς δρόμους και στέρηση της ελεύθερης μετακίνησης, όσο δίκιο και αν έχει μια κοινωνική ομάδα. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό, ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει "πουλώντας"... δίκιο και στο τέλος θα καταλήξουμε να γίνουμε... ζούγκλα! Ο τσαμπουκάς του καθενός που λειτουργεί εις βάρος της πλειοψηφίας, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ας κάνουν τα κουμάντα τους όλοι, γιατί στο τέλος η μπάλα θα μας πάρει όλους. Κανείς δεν πρόκειται να γλιτώσει από τις συνέπειες μιας κατάστασης που έχει προφανείς οικονομικές συνέπειες ακόμη και για τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους.

Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θανάσης Πετραλιάς, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, έχουν καταλήξει στο περιεχόμενο του πακέτου παροχών προς τους αγρότες. Όλα θα γίνουν με βάση τους δημοσιονομικούς κανόνες, με σεβασμό προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και με λογοδοσία έναντι της υπόλοιπης κοινωνίας.

Οι αγορές αναμένουν από τον Μητσοτάκη να τελειώσει το θέμα των αγροτών, να κλείσει η εκκρεμότητα με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και φυσικά να δοθεί τέλος στο μπάχαλο των καταλήψεων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για το νομοσχέδιο περί ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων. Στο συγκεκριμένο θέμα, δεν κρύβουμε τις απορίες μας, σε σχέση με το timing. Δεν γίνεται να ξεκινάει η εξεταστική περίοδος και να φέρνεις ένα νομοσχέδιο, το οποίο γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Πραγματικά πρόκειται για ακατανόητη πράξη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Τέλος πάντων...

Η Ελλάδα έχει αλλάξει πίστα και στο εξωτερικό μας βλέπουν ως το μεγαλύτερο turn around story του πλανήτη, το οποίο εξελίσσεται σε success story. Μπορεί να υπάρχουν και σε άλλες χώρες δυνατές κινητοποιήσεις, αλλά εκεί έχουν λύσει πολλά από τα θέματα που τους απασχολούν εδώ και δεκαετίες, ενώ εμείς εδώ στο... Ελλάντα, δεν μπορούμε να χωρίσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα! Ο πολιτικός ορίζοντας δεν μπορεί να έχει σκιές, κάτι που σημαίνει ότι το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, πρέπει να λειτουργήσει χωρίς αβεβαιότητες ή εστίες κοινωνικής αναταραχής.

Ο πρωθυπουργός έρχεται... γκαζωμένος, μετά τις εξαιρετικά σημαντικές επαφές στο Βελιγράδι με τον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς, για να συναντήσει τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και να κλείσει τις εκκρεμότητες. Ειρήσθω εν παρόδω, Ελλάδα και Σερβία ανέβασαν χθες σε άλλο επίπεδο τις διμερείς σχέσεις εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, με τεράστια οφέλη σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σαμποτάζ κατά του κράτους και άνθιση της τρομοκρατίας, επιβάλλουν λύσεις... χθες

Χθες, μια ομάδα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με κάποιους φοιτητές και... φοιτητοπατέρες, κατέλυσαν το κράτος στις διαδικτυακές εξετάσεις των μαθημάτων της χθεσινής ημέρας!

Με δηλώσεις... φόρα παρτίδα στα κανάλια, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, δηλαδή εντεταλμένοι να τηρούν κατά γράμμα τις προβλεπόμενες διαδικασίες στις εξεταστικές περιόδους, βγήκαν στα  κανάλια για να πανηγυρίσουν και να μας... ενημερώσουν ότι οι εξετάσεις μέσω διαδικτύου δεν θα γίνουν, καθώς μπλοκαρίστηκε ο κεντρικός server που έστελνε τα θέματα στους υποψηφίους, ως εκδήλωση συμπαράστασης στους φοιτητές που αντιδρούν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια!!! Δεν ξέρω πόσοι έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του θράσους αυτών των τύπων. Κατέλυσαν το κράτος και αργά χθες το βράδυ απλά ακούστηκε κάτι περί διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Αντί να παρέμβει με μηνύσεις ο πρύτανης ή να αναλάβει... άμεση δράση  ο αρμόδιος κατά περίπτωση εισαγγελέας, εντούτοις, κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, "κάνουν την πάπια" και αφήνουν το πράγμα να... ξεχειλώνει. Πρόκειται περί σαμποτάζ και οι αναφορές περί αλληλεγγύης στους φοιτητές στον "δίκαιο αγώνα" για τη μη λειτουργία μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, είναι του... ΕΚΠΑ τα εννιάμερα!

Πραγματικά, είναι εξοργιστικό να βλέπεις μια παρέα δημοσίων υπαλλήλων και φοιτητές να ξεφτιλίζουν το κράτος, δηλαδή την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη. Ας το κάνουμε εικόνα αυτό και ας σκεφτούμε πώς μας βλέπουν στο εξωτερικό. Φυσικά δεν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις της χθεσινής ημέρας, καθώς έκαναν σαμποτάζ κατά την αποστολή των θεμάτων προς τους φοιτητές και θα οριστεί νέα ημερομηνία. Και αυτό το... παρατράγουδο είναι αποτέλεσμα της αψυχολόγητης κίνησης της κυβέρνησης να φέρει μέσα στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, το οποίο δεν αφορά τους φοιτητές του δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε τις αντιδράσεις των "επαγγελματιών" φοιτητών της Αριστεράς, των "φοιτητοπατέρων" και των πολιτικών προστατών τους.      

Χθες καταλύθηκε το κράτος και η απάντηση πρέπει να είναι μία και μοναδική. Περιμένουμε την ΕΔΕ, για να δούμε πώς θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία είναι υπόλογη όχι μόνο προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα αλλά κυρίως προς την ελληνική κοινωνία. Εφόσον μάθουμε τα πλήρη στοιχεία των σαμποτέρ, μπορούμε να προχωρήσουμε στο... παρασύνθημα. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν... χθες και να περάσουν από ποινική δίκη, ενώ οι φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτό το αίσχος, πρέπει να διαγραφούν οριστικά από τη λίστα των εγγεγραμμένων φοιτητών στο ΕΚΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου πανεπιστημίου! Να μην περνούν ούτε σε ακτίνα 500 μέτρων από σχολή!

Θυμίζουμε στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στους λειτουργούς της δικαιοσύνης, ότι πριν από μερικές ημέρες εκδηλώθηκε σαμποτάζ κατά του κορυφαίου εθνικού project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης, όπου εγκληματίες προξένησαν ζημιά στο όχημα που ποντίζει το υποθαλάσσιο καλώδιο. Να σκεφτούν όλοι όσοι διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του λαού, ότι πληρώνουμε για την ηλεκτρική επάρκεια της Κρήτης το ποσό του 1 δισ. ευρώ ετησίως, με το οποίο αγοράζονται ποσότητες μαζούτ για να βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία οι ηλεκτρικοί σταθμοί του νησιού που αποτελεί τη ναυαρχίδα της τουριστικής βιομηχανίας.

Κάποιοι πουλάνε πετρέλαιο για να λειτουργούν οι ηλεκτρικές μονάδες της μεγαλονήσου και με τη λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης, θα μείνουν στον... άσσο! Περίεργα πράγματα. Η δολιοφθορά στο καλώδιο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμπει σε κίνηση εσχάτης προδοσίας. Η σύλληψη των υπαιτίων αποτελεί ζήτημα τιμής και αν αυτό καταστεί γεγονός, τότε οι σαμποτέρ πρέπει να... χωθούν βαθιά μέσα στη φυλακή, εκτίοντας εξοντωτικές ποινές κάθειρξης.

Εκτός από τα σαμποτάζ στο ΕΚΠΑ και στο υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο του ΑΔΜΗΕ στην Κρήτη, είχαμε και την ανατίναξη του αγωγού της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό στην Αίγινα εξασφαλίζοντας μια για πάντα την ομαλή υδροδότηση του νησιού. Εδώ και χρόνια το νερό μεταφερόταν με πλωτές υδροφόρες, εξασφαλίζοντας γερές κονόμες στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τώρα βλέπουν με... τρόμο, ότι τα γερά ποσά που λάμβαναν, πρέπει να τα ξεχάσουν. Για τον λόγο αυτό η δράση φέρνει... αντίδραση. Με την υδροδότηση της Αίγινας μέσω αγωγού της ΕΥΔΑΠ, το νησί είχε λύσει το πρόβλημα του νερού και θα προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες φέτος. Ελπίζουμε να αποκατασταθεί σύντομα το πρόβλημα και να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, ώστε να λογοδοτήσουν και να μπουν στα πιο... ξεχωριστά κελιά μιας φυλακής.

Εκτός από τα παραπάνω σαμποτάζ έχουμε και την αναβίωση της τρομοκρατίας. Η επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή προ μερικών εβδομάδων, η έκρηξη έξω από το υπουργείο Εργασίας και η αποστολή φακέλου με εκρηκτικό μηχανισμό σε δικαστικό της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύουν ότι δημιουργείται νέο τρομοκρατικό... ρεύμα στη χώρα. Ένας ξένος παρατηρητής που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, χαίρεται βλέποντας τη χώρα μας να έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ενώ πριν από μερικά χρόνια ήταν το "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας ολόκληρου του πλανήτη. Ο Μητσοτάκης άλλαξε την εικόνα της χώρας. Η οικονομία μας πάει... σφαίρα, τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας είναι περιζήτητα, ο τουρισμός καλπάζει, οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά μας έχουν... απογειώσει και η Τουρκία... εκλιπαρεί για να πάρει μερικά αναβαθμισμένα F-16.

Όμως, την ίδια στιγμή, κάποιος που θέλει να επενδύσει στην πραγματική οικονομία, αρχίζει να πιστεύει ότι είμαστε η... Κολομβία της Ευρώπης! Μάλλον, όχι αδικαιολόγητα. Διαβάζει για τη Greek Mafia και τους εκβιασμούς, μαθαίνει ότι αναβιώνει η τρομοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή, εγκληματικά στοιχεία σαμποτάρουν κρατικές υποδομές και ματαιώνουν εξετάσεις μέσα σε πανεπιστήμιο! Αυτά δεν γίνονται ούτε σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής! Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης, ανώτατοι δικαστικοί και όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να βάλουν κάτω τα πράγματα και να λάβουν δραστικές αποφάσεις. Δηλαδή, τι περιμένουν; Να γίνει μπουρλότο η Βουλή; Το τέλος της αναρχοτσογλανοκρατίας, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να τελειώσει. Όταν ζητάμε από τους ξένους επενδυτές να μας εμπιστευτούν, πρέπει να έχουμε λύσει τέτοια ζητήματα. Όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι ζει σε μια "μπανανία", γιατί να μην παρανομήσει;

Το μήνυμα της στήλης προς την κυβέρνηση και τους αρμοδίους είναι απλό και πρέπει να το καταλάβουν: Ξυπνήστε πριν είναι πάρα πολύ αργά και σκεφτείτε ότι η κατάλυση του κράτους και τα σαμποτάζ σε καλώδια ή σε αγωγό μεταφοράς νερού ή στην "τύφλωση" του κεντρικού server ενός πανεπιστημίου, είναι μόνο το... πρωινό! Αν δεν παρθούν σκληρότατα μέτρα αντιμετώπισης των εχθρών της χώρας, σε λίγο οι διάφοροι εγκληματίες και η "αναρχοτσογλαναρία" θα ακολουθήσουν το... κολατσιό, το γεύμα και το... δείπνο! Τέτοια ντροπή, δεν ξέρουμε πραγματικά πώς μπορεί να την ανεχτεί μια κυβέρνηση..

Αναμένουμε εξελίξεις και ειδικότερα στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καθώς γνωρίζουμε από το παρελθόν, ότι ήταν ένα από τα "αγκάθια" στις σχέσεις της Ελλάδας κυρίως με τις ΗΠΑ και δευτερευόντως με την Ευρώπη. Ο κόσμος έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία 4 χρόνια και οφείλουμε να έχουμε διαθέσιμα όλα τα "όπλα" μας. Δίνουμε... εξετάσεις ως χώρα στα διεθνή φόρα, έχοντας μάλιστα και τον "εσωτερικό εχθρό" της νεοκομμουνιστικής Αριστεράς του "όχι σε όλα"...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...