Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γιατί βγαίνει πιο... μπροστά ο Μητσοτάκης - Οι κινήσεις για οικονομία και καθημερινότητα

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης είναι το δέντρο και όλοι οι υπόλοιποι το... γρασίδι!

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι σύμβουλοι έχουν... ψιθυρίσει στον Μητσοτάκη ότι πρέπει να βγαίνει μπροστά, όταν κρίνεται ότι κάτι πάει λάθος επικοινωνιακά ή πρέπει να καλύψει... αστοχίες άλλων.

Χθες, ο πρωθυπουργός βγήκε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, όπου ανακοίνωσε γενναία στήριξη των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου μέσα στις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος των απωλειών από την καταιγίδα "Ντάνιελ". Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει γίνει αυτό εδώ και μήνες. Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες καταγραφής, ενώ ίσως κάποιοι να πίστευαν ότι υπάρχουν λεφτά και δεν θέλει να τα δώσει η κυβέρνηση ή το έκανε επίτηδες μέχρι να αντιδράσουν οι αγρότες και να τα δώσει.

Ο Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά γιατί πρέπει να αλλάξει την ατζέντα και να φέρει στο προσκήνιο την οικονομία και την καθημερινότητα, μετά την... ταλαιπωρία τόσων εβδομάδων με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι, ανέβασε ψηλά το θέμα του κατώτατου μισθού και της αύξησης των εισοδημάτων, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας με μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα είναι ορατά και θα αξιολογούνται θετικά από τους πολίτες. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με... βουντού, ούτε θα επιστρέψουν οι τιμές στα προηγούμενα επίπεδα. Αν όμως υπάρξουν πτωτικές τάσεις στις τιμές, τότε ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι κάτι καλό γίνεται.

Ο Μητσοτάκης θα βγαίνει μπροστά κάθε φορά που η κυβέρνηση παρουσιάζει κόπωση. Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να απέχει... έτη φωτός από τους πολιτικούς αντιπάλους της γιατί υπάρχει η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μητσοτάκη. Σε 125 μέρες έχουμε τις Ευρωεκλογές και ο Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα θετικών προσδοκιών, το οποίο θα τροφοδοτείται και από συνεχείς παρεμβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά. Παροχές χωρίς αντίκρισμα δεν μπορεί να κάνει ο Μητσοτάκης, αλλά με τις συχνές παρουσίες του θα... υπενθυμίζει προς τους πολίτες, ότι μετά από αυτόν υπάρχει το... χάος!

Οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια τυχαία διαδικασία, ούτε συνιστούν αγγαρεία. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα με το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, σε σχέση με τα άλλα αδελφά κόμματα που βρίσκονται υπό την "ομπρέλα" του Λαϊκού Κόμματος. Σε κάθε παρουσία του ο Μητσοτάκης θα λειτουργεί ως ορόσημο για τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπενθυμίζει προς το εκλογικό σώμα και τα ειδικά ακροατήρια της ημεδαπής, ότι τα τελευταία χρόνια ήταν αυτός που με τις δικές του παρεμβάσεις οδήγησε την Ελλάδα σε άλλη... πίστα. Συνεπώς, η συχνή παρουσία του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφόσον συνδυάζεται με μέτρα που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, θα τον ισχυροποιούν στη θέση του.

Οι εκλογές του 2027 κρύβουν παγίδες, καθώς μπορεί να μπουν στη Βουλή 9 ή και 10 κόμματα, με ταυτόχρονη φθορά του κυβερνώντος κόμματος, που θα απομακρύνει το σενάριο της αυτοδυναμίας. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει, γιατί θα δοθεί λάθος μήνυμα προς τις αγορές, οι οποίες πίνουν νερό στο όνομα της Ελλάδος.

Ο κόσμος καλείται να εκφραστεί στις Ευρωεκλογές με βάση τα πιστεύω του, καθώς αυτό επιτάσσουν οι δημοκρατικοί κανόνες. Πρέπει όμως να γνωρίζει ότι στις εθνικές εκλογές του 2027 δεν υπάρχουν περιθώρια για... πειράματα και... μαγκιές! Για τον λόγο αυτό, ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι πιο κοντά στην κοινωνία και στα media, γιατί πρέπει να πατήσει στο πολιτικό κεφάλαιο που έχει τώρα και να το ενισχύει συνεχώς έως τις εθνικές εκλογές του 2027. Δεν ξέρουμε αν θέλει τότε να εγκαταλείψει, αλλά αυτό που δείχνει το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο της χώρας, επιτάσσει την παρουσία του, τουλάχιστον έως το 2031 και ει δυνατόν έως το 2035...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...