Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η ατζέντα Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Ο Μητσοτάκης βλέποντας την... ταλαιπωρία που υφίσταται ο ίδιος και η κυβέρνηση σε σχέση με το νέο πλαίσιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, βγαίνουν στην αντεπίθεση, διαμορφώνοντας την οικονομική και κοινωνική ατζέντα που θα πάει σαν "τρένο" έως τις Ευρωεκλογές.

Κορωνίδα της στρατηγικής του πρωθυπουργού αποτελεί η αύξηση των μισθών. Χθες, ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα τρέχοντα ζητήματα της συγκυρίας, ξεκινώντας από τους μισθούς και τον στόχο για αύξηση του κατώτατου στα 950 ευρώ την 1η Απριλίου του 2027, δηλαδή λίγες εβδομάδες πριν τη διενέργεια των εκλογών...

Το... χαλί για την ατζέντα Μητσοτάκη στρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την ανακοίνωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ότι θα παραχωρήσουν στην Ελλάδα 40 μαχητικά αεροσκάφη F-35 και δωρεάν στρατιωτικό υλικό για τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης υπερέχει σε όλα τα επίπεδα έναντι των αντιπάλων του, αλλά μετά τον τσάμπα χρόνο για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών ήρθε η ώρα να περάσει στην αντεπίθεση και να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά και όχι με τα ανούσια. Αν θέλουμε να περιγράψουμε την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό με βάση τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης είναι το... δέντρο και όλοι οι υπόλοιποι το... γρασίδι!

Η εξωτερική πολιτική και η θωράκιση της χώρας, μαζί με τους μισθούς παρέχουν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την πλευρά της κοινωνίας, η οποία ωστόσο, θέλει να δει αποτελέσματα στο πιο καυτό ζήτημα, αυτό της ακρίβειας. Τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση θα αρχίσουν να αποδίδουν μέσα στο προσεχές διάστημα. Από εκεί ο Μητσοτάκης προσδοκά να κάνει τη διαφορά ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τους ανύπαρκτους αντιπάλους του, αλλά και περισσότερο αντιληπτή από τους πολίτες.

Οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη για παράταση στην επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες κατοικίες έως το τέλος του 2025 και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 11 αντί για 10 δόσεις είναι δύο ακόμη μέτρα που "μιλάνε" στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δια του αναπληρωτή Νίκου Παπαθανάση, ενεργοποιεί τα "μπαζούκας" των χρηματοδοτήσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του ΕΣΠΑ σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες από το ασφυκτικό πλαίσιο μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο στριμώχνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έδωσαν και το μεγαλύτερο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία, στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου. Εκτός από το ΕΣΠΑ, υπάρχει το μεγάλο στοίχημα της κοσμογονίας έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω του οποίου, η Ελλάδα θα αλλάξει πρόσωπο και θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα στο τέλος του 2026.

Από την άλλη πλευρά, "τρέχουν" και τα θέματα υποδομών, καθώς το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική ευθεία παράδοσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 από Λαμία έως Ξυνιάδα, το οποίο θα παραδοθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα και θα καταστήσει εξαιρετικά πιο εύκολη και σύντομη τη διαδρομή για όσους πηγαίνουν προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά μικρά και μεσαία έργα τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους προσεχείς μήνες και η κυβέρνηση θέλει να δώσει την εικόνα ενός απέραντου... εργοταξίου στη χώρα.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η θεσμική παρέμβαση με την επιστολή ψήφο, ενώ θετικά για το κυβερνών κόμμα θα λειτουργήσει και το νέο πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία ενός κλίματος τάξης, ασφάλειας και τιμωρίας, με σημαίνοντα πρόσωπα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Επιπλέον, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ της εποχής του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ως υφυπουργός Εσωτερικών με προϊστάμενο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), είχε άψογη και εποικοδομητική συνεργασία με τον πρωθυπουργό.

Ο Μητσοτάκης εκτός από τη διαμόρφωση της ατζέντας ενόψει Ευρωεκλογών, εκθέτει με τις κινήσεις του τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα δεν δέχονται επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ενώ είναι υπέρ για τις Ευρωεκλογές! Μιλάμε για υποκρισία πρώτου μεγέθους, καθώς το θέμα δεν τους βολεύει καθόλου και ας κόπτονται για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Παράλληλα, ακολουθούν τον δρόμο της άρνησης στο θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, σαν να πρόκειται για την ανακάλυψη της... πυρίτιδας. Μόνο που η... πυρίτιδα έχει ανακαλυφθεί πολύ πιο νωρίς από άλλους.

Με βάση τα παραπάνω, ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι και δείχνει ξεκάθαρα ότι αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη, καθώς μετά από αυτόν υπάρχει το... χάος! Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι εταίροι μας, οι σύμμαχοι μας, όλοι οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί του πλανήτη κλπ. Για όσους δεν αντιλαμβάνονται το επίπεδο, στο οποίο έχει ανέβει η χώρα, τότε... άντε γεια και χαιρετίσματα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...