Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

H «γαλάζια» στρατηγική του δεύτερου γύρου

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης έχουν αντιληφθεί ότι έχουν μπροστά τους μια κρίσιμη και με κρυφές παγίδες μάχη. 

Μπορεί κάποιοι γαλάζιοι να μην έχουν σταματήσει τις κόρνες των πανηγυρισμών για τη μεγάλη διαφορά των είκοσι μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της 21ης Μαΐου, ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι βρίσκονται μπροστά σε εντελώς νέα δεδομένα και χρειάζεται να γεμίσουν την επόμενη κάλπη από την αρχή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ήδη την προεκλογική εκστρατεία ενόψει της 25ης Ιουνίου με την πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στον Alpha. 

O κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το πολιτικό αφήγημα του, εστιάζοντας στη σημασία της σταθερότητας ως αδήριτη ανάγκη για να προχωρήσει η χώρα την επόμενη τετραετία. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόλυτη συσπείρωση των πολιτών που έδωσαν το εντυπωσιακό 41% στην πρώτη κρίσιμη μάχη. 

Με χαμηλούς τόνους αλλά με αρκετή αυτοπεποίθηση ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά ένα νέο κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα, με απευθείας συζητήσεις με τους πολίτες. Ο ίδιος έχει επενδύσει στην αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, ως βασικό συστατικό της δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης με την πλειοψηφία που επιβεβαιώθηκε και στις κάλπες. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη τακτική παρέχει τη δυνατότητα στο πολιτικό πρόσωπο να έχει ιδία άποψη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία, ενώ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο πληθοπορισμού με το οποίο ενισχύεται η δεξαμενή προτάσεων και λύσεων πάνω στα μείζονα που απασχολούν την κοινή γνώμη. 

Οι βουλευτές και οι πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται να αναλάβουν κομβικό ρόλο σε κάθε εκλογική περιφέρεια από τη στιγμή που έχουν απαλλαγεί από τη διαδικασία να αναζητήσουν τον σταυρό σε προσωπικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, η δοκιμασμένη συνταγή της αξιοποίησης των social media θα συνεχιστεί, αφού έφερε ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ηλικιακές ομάδες από 17 έως 34.

Εκτός των άλλων, στο κυβερνών κόμμα ξορκίζουν τον εφησυχασμό και την χαλαρή ψήφο, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να κριθεί ακόμα και στις λεπτομέρειες εφόσον περάσουν το κατώφλι της Βουλής έξι ή επτά κόμματα. Εν κατακλείδι, η Πειραιώς θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να κινητοποιήσει τον κόσμο της, πριν ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...