Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Η δημοσκόπηση της Marc και τα «ψιλά γράμματα»

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Χθες, ο ΑΝΤ1 παρουσίασε τη δημοσκόπηση της Marc, ενώ μέχρι την προσεχή Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των δημοσκοπήσεων του πρώτου μήνα του έτους, απ΄ όλες τις εταιρείες.

Πάνω-κάτω τα ευρήματα είναι τα ίδια ως προς τα ποσοστά και την επιρροή των κομμάτων, ωστόσο, η τρέχουσα συγκυρία έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Υπάρχει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο, σύμφωνα με τη Marc, δεν επηρεάζει δημοσκοπικά την κυβέρνηση.

Βέβαια, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι στις Ευρωεκλογές, πολλοί Νεοδημοκράτες θα εκφράσουν την πικρία τους δια της μετατόπισης πιο δεξιά ή δια της αποχής, οπότε το ζητούμενο είναι αν θα τους... αντικαταστήσουν άλλοι ψηφοφόροι από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Στη δημοσκόπηση αναφέρεται ότι σχεδόν 6 στους 10 είναι υπέρ του γάμου. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους έφερε ένα τέτοιο θέμα τώρα, αλλά η λογική λέει ότι θα έπρεπε να περιμένει να περάσουν οι Ευρωεκλογές και μετά να προχωρήσει στις κινήσεις που είχε σχεδιάσει. Αυτός ξέρει σίγουρα περισσότερα από εμάς, οπότε δεν μας πέφτει και λόγος! Ο καιρός θα δείξει...

Η δημοσκόπηση της Marc βγάζει ενδιαφέρουσες ειδήσεις, υπό την έννοια ότι με την αναγωγή, το κυβερνών κόμμα κινείται στο 39%, κάτι που μπορεί να παραξενεύει πολλούς. Άλλωστε, δεν βρισκόμαστε σε προεκλογικό χρόνο εθνικών εκλογών και η χαλαρότητα αποτελεί κύριο στοιχείο του εκλογικού σώματος, το οποία έχει στραμμένο το βλέμμα στην ακρίβεια, την εγκληματικότητα και την υγεία.

Εκτός από το... περίεργο ποσοστό 39% που βγαίνει με την αναγωγή για τη Νέα Δημοκρατία από τη σχετική δημοσκόπηση, προκύπτει και κάποια αξιοσημείωτη ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πιάνει το 15%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 12% και μάλλον θα πρέπει να κάνει και τον... σταυρό του ο Κασσελάκης που είναι ακόμη... διψήφιος! Το ΚΚΕ κινείται στο 9,5%-10% και μπορεί να κάνει μια μίνι έκπληξη στις Ευρωεκλογές, ενώ ο Βελόπουλος συνεχίζει να ανεβαίνει τραβώντας ένα ακροατήριο που ψήφισε Νέα Δημοκρατία, αλλά λόγω της αναστάτωσης με τον γάμο των ομόφυλων, "τσιμπάει" συνεχώς και κινείται στο 7%. "Σπαρτιάτες", Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται οριακά πάνω από το 3%, ενώ η Νέα Αριστερά πάει από το κακό στο χειρότερο και το ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη, "βράζει στο ζουμί" του, έχοντας αμφότεροι ποσοστά κάτω του 3%.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μητσοτάκης κάνει... πλάκα με τους... κομπάρσους τους πολιτικού μας συστήματος. Από τη μία υπάρχει το 41% και από την άλλη το... γρασίδι, δηλαδή όλοι πάνω-κάτω είναι στα ίδια!

Ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι με τους ανύπαρκτους που έχει για αντιπάλους, όμως το ρεζουμέ της δημοσκόπησης της Marc είναι ότι οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, τις παθογένειες στην υγεία και την πληγή πληγή της εγκληματικότητας. Τώρα, αν νομίζει κάποιος ότι με όσα έχει επιτύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, εν μέσω σοβαρών ανατροπών (πανδημία, πόλεμοι, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός), υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική, τότε ή "τρολ" είναι ή έχει μειωμένο καταλογισμό. Άλλο πράγμα είναι να φαντάζεσαι και άλλο πράγμα να πατάς στη γη. Και αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας, υπάρχει ο Μητσοτάκης από τη μία και το χάος από την άλλη.

Η άποψη αυτή δεν αποτελεί... τοποθέτηση προϊόντος, αλλά μια ρεαλιστική προσέγγιση που μπορούν να την αντιληφθούν μόνο όσοι σκέπτονται...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Φόρτωση άρθρων...