Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Η εκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τον μακρύ προεκλογικό αγώνα έδωσε ο Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για την ακριβή ημερομηνία των εθνικών εκλογών. 

Μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό τοπίο μετά από την τραγωδία των Τεμπών, η κυβερνητική παράταξη καλείται πλέον να λύσει τη δύσκολη εκλογική εξίσωση, με στόχο τη συνέχιση του έργου για μία ακόμα τετραετία, έχοντας πρώτα διασφαλίσει ισχυρή πλειοψηφία. 

Ο βαθμός δυσκολίας του επίμαχου εγχειρήματος είναι υψηλός πέρα από κάθε αμφιβολία, καθώς στην Πειραιώς είναι υποχρεωμένοι να αναπτύξουν μια ολιστική στρατηγική δύο γύρων, ώστε να πετύχουν το στόχο τους. 

Υπό αυτές τις συνθήκες η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στο να διευθετήσει τις εκλογικές εκκρεμότητες, όπως τις λίστες των υποψηφιοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την επικοινωνιακή καμπάνια και την οργανωτική κατεύθυνση μέχρι τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου αμέσως μετά και αφού κλείσει η Βουλή να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην τελική ευθεία. 

Το διακύβευμα της αυτοδυναμίας έχει ήδη μπει στο κέντρο της γαλάζιας ρητορικής, καθώς έτσι εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που χρειάζεται να ληφθεί υπόψη είναι ότι δεν πρέπει να αρκεστούν στην διεύρυνση, αλλά να φροντίσουν να δώσουν έμφαση σε εκείνους που θεωρούν «σίγουρους», για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων τη νύχτα της κάλπης. 

Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν δύο αναμετρήσεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος ένα κομμάτι της κοινής γνώμης να θελήσει να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, το οποίο βέβαια αν πάρει μεγάλη έκταση θα αποδειχθεί μια καταστροφική εξέλιξη για τον γενικότερο σχεδιασμό του γαλάζιου επιτελείου. 

Ιχνηλατώντας τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, τα επιφορτισμένα με το στρατηγικό σχεδιασμό στελέχη κάνουν δεύτερες και τρίτες αναγνώσεις ως προς την εκλογική συμπεριφορά των αναποφάσιστων, καθώς στο επίμαχο πεδίο θα κριθούν πολλά την ώρα της κάλπης. 

Ο χρόνος για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου  μετρά αντίστροφα και η κυβερνητική παράταξη δοκιμάζει πλέον τις αντοχές της στον εκλογικό στίβο, ζητώντας από τους πολίτες μια δεύτερη ευκαιρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Φόρτωση άρθρων...