Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η μάχη του ντιμπέιτ και η στρατηγική των αρχηγών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τηλεμαχία της επόμενης Τετάρτης όποτε και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα κληθούν ενώπιον των δημοσιογράφων να ξεδιπλώσουν το εκλογικό τους αφήγημα.

Μετά το σίριαλ και την κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ των δύο που παραπέμπεται στις καλένδες ή στην καλύτερη περίπτωση στις δεύτερες εκλογές, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σε εκείνο με τη συμμετοχή όλων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζονται πυρετωδώς με στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αφού πέρα από κάθε αμφιβολία η μία πλευρά αναμένεται να στρέψει τα βέλη της προς την άλλη.

Στο δίπολο αυτό πρόκειται να μπει σφήνα και ο Νίκος Ανδρουλάκης με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να διαδραματίσει το ρόλο του μπαλαντέρ στο σχηματισμό της επόμενης Κυβέρνησης. Είτε ως εν δυνάμει εταίρος σε ένα σχήμα με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, είτε ως σύμμαχος στο σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης που δεν κερδίζει έδαφος στην παρούσα φάση.

Αρκετά χρόνια μετά την τελευταία τηλεμαχία ανάμεσα σε πολιτικούς αρχηγούς, τα επιτελεία των δύο βασικών μονομάχων πρόκειται να κινηθούν στους εξής άξονες. Από την μία πλευρά ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τα διλήμματα της κάλπης, αν δηλαδή η χώρα θα πάει σταθερά μπροστά ή αν θα γυρίσει σε ένα παρελθόν που όπως συνήθως ο ίδιος αναφέρει, οι Έλληνες δεν θέλουν να ξαναζήσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στο διάλογο με αιχμή του δόρατος τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα, στην αντιμετώπιση των συνεχών κρίσεων, στον τουρισμό και αλλού. Την ίδια ώρα η κυβερνητική παράταξη επιχειρεί με κάθε τρόπο να φωτίσει τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, όπως είναι η αύξηση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η δημιουργία ενός βιώσιμου και αξιόπιστου συστήματος υγείας για όλους τους Έλληνες και η περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας έχει σηκώσει στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης για τα θέματα των υποκλοπών, του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, της ακρίβειας, αλλά και άλλα ηθικής τάξης, προβάλλοντας ως ομπρέλα στο δικό του αφήγημα τη λέξη «δικαιοσύνη». Παράλληλα, θα επιχειρήσει ένα άνοιγμα και στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που προέρχονται και από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Η κλεψύδρα για το άνοιγμα της κάλπης αδειάζει και οι επόμενες ημέρες αναμένεται να αποβούν καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...