Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η μεγάλη δοκιμασία για τον κ. Γεωργιάδη

Απόψεις Γιώργης Μασσαβέτας

Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πολύ πιο σημαντικό, ως προοπτική που διανοίγεται για τον τόπο, από δεκάδες παρόμοιες ειδήσεις που έχουμε καταναλώσει έως τώρα. Ας ξεκινήσουμε με την αναπαραγωγή της είδησης:

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων η συμφωνία εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία πρόκειται να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Onex Shipyards, Πάνο Ξενοκώστα, και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες συμφωνίες έχουμε ξανακούσει. Και δη στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στην αξιοποίηση των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Επομένως εκείνο που θα κρίνει το μέλλον, εκείνο στο οποίο καλείται δώσει εξετάσεις αυτή η κυβέρνηση και πρωτίστως ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, είναι το ασφαλές πέρασμα, από τα λόγια, τις χαιρετούρες και τα χαρτιά, στην πράξη.

Να δούμε δηλαδή, πριν ακόμη εκπνεύσει ο χρόνος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, να έρχονται αυτά τα πρώτα 177 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, αρχικώς, υπόσχονται οι επενδυτές. Να δούμε πως θα εκφρασθεί εμπράκτως, η υποστήριξη της «Αμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης». Έχουμε πολλά να κρίνουμε.

Πόσο μάλλον όταν οφείλουμε να σταθμίσουμε δύο παράγοντες. Από την μία ότι έχουμε δίπλα μας, σε εξέλιξη, μια δυναμικώς και ταχέως αναπτυσσόμενη στρατιωτική βιομηχανία. Η οποία απάδει στο καθεστώς του γιαλαντζί «σουλτάνου», και πολεμική ισχύ, αλλά και οικονομική αντοχή, χάρη στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων.

Ακριβώς για αυτό, εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία στις χθεσινές ανακοινώσεις είναι η επόμενη παράγραφος:

Η αναβίωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, μέσω της επανεκκίνησης, εξυγίανσης και αναβάθμισης των Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΝΒΕΕ) ενισχύει σημαντικά τόσο την Οικονομία, όσο και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα αποτελέσουν πυλώνα για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία.

Το ότι η συμφωνία αυτή συγκεντρώνει ομόφωνη υποστήριξη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ποσοστό 100%), καθώς και των σημαντικότερων ενδιαφερόμενων μερών και φορέων (Δήμος Ελευσίνας, ΕΒΕΠ), είναι τουλάχιστον παρήγορο. Προσφέρει την ελπίδα να αποφύγουμε τα κομματικά σκυλοφαγώματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...