Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Η Νέα Εποχή και ο Νέος Lykavitos.gr

Στόχος του ανανεωμένου Lykavitos.gr που από σήμερα βρίσκεται στον ελεύθερο διαδικτυακό αέρα, είναι να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ αλλά και να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ τις ΑΛΛΑΓΕΣ και το ΝΕΟ που θα προκύψει

Απόψεις Ηλίας Τζαφέρης

Περάσανε οκτώ ολόκληρα χρόνια όταν από ένα μπαλκόνι επί της οδού Λυκαβηττού  στο κέντρο της Αθήνας, σχεδόν τυχαία, κατοχυρώθηκε το domain www.lykavitos.gr 

Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη δημοσιογραφική περιπέτεια με απρόοπτα, συγκινήσεις, κάποιες δύσκολες στιγμές αλλά και σημαντικές ειδησεογραφικές  επιτυχίες.

Ο lykavitos.gr εκκίνησε ως ένα aggressive (επιθετικό) όσο και αποκαλυπτικό ενημερωτικό blog, που πάντα όμως λειτούργησε στο φως, και ποτέ στην ανωνυμία και τον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου.

Είχε όνομα, ταυτότητα, συνεργάτες. Πολλοί εκ των οποίων, και αυτό τώρα μπορούμε να σας το αποκαλύψουμε, ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Έλληνες δημοσιογράφοι που μπορούσαν (και ακόμη μπορούν) μέσα από τον Lykavitos.gr να γράφουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ τις ειδήσεις που «δεν επιτρέπονται» στα Μέσα Ενημέρωσης  τα οποία εργάζονται. 

Ο Lykavitos.gr από την πρώτη μέρα που βγήκε στον αέρα, μέχρι και σήμερα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. 

Είναι αιχμηρός, επιθετικός, αποκαλυπτικός και πάνω από όλα με σαφή και ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση. Όχι κομματική, αλλά πολιτική θέση. 
Αφού από την πρώτη μέρα της ίδρυσης μας, κινούμαστε σταθερά απέναντι στους ανορθολογιστές και τους μυαλοφυγόδικους που δυστυχώς για την χώρα, κλήθηκαν μέχρι και να την κυβερνήσουν το 2015.  

Στους παρανοϊκούς  μήνες των Τσιπρο - Βαρουφάκηδων και στην συνέχεια στην εποχή της αντιδημοκρατικής περιόδου των Τσιπρο – Καμμένων όχι μόνο δεν κάναμε πίσω, αλλά πολεμήσαμε με όσες δυνάμεις διαθέταμε, το πολιτικό Τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ο «σοφός λαός» επέλεξε να τον βγάλει από την κρίση.   

Και πληρώσαμε και βαρύ αντίτιμο. Από τον ΠΛΗΡΗ αποκλεισμό μας από την κρατική διαφήμιση- με στόχο τον οικονομικό μας στραγγαλισμό- μέχρι και την αποτυχημένη απόπειρα του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ Τσίπρα – Παππά να μας εμπλέξουν δια της πλαγίου σε απίθανες βρωμιές, που μόνο  νοσηρά ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ μυαλά (σαν τα δικά τους) θα μπορούσαν να επινοήσουν.

Όλα όμως αυτά πέσανε στο κενό. Αφού ο Lykavitos.gr όχι μόνο επεβίωσε στα χρόνια της ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ «μαυρίλας» αλλά και ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ φτάνοντας  να έχει 50.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα.    

Αυτό που προφανώς εκτιμήθηκε από τους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας, είναι πως δεν παρεκκλίναμε ποτέ ούτε σπιθαμή από την πορεία μας. Δεν κάναμε ουδεμία πολιτική κυβίστηση, δεν γλείψαμε καμιά εξουσία και δεν χαριστήκαμε σε κανέναν επιχειρηματία ή νταβατζή. 

Στα 2019 η χώρα, μετά από 4,5 χρόνια εφιαλτικής περιπέτειας επέλεξε την επιστροφή στην Κανονικότητα. Δίδοντας την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να την ΑΛΛΑΞΕΙ , ένα εγχείρημα η επιτυχία του οποίου θα κριθεί όταν έρθει η ώρα της κάλπης.   

Ήδη έχουμε εισέλθει στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, αφού ο κύκλος της πανδημίας τους επόμενους μήνες θα κλείσει . 

Το ελατήριο της Ελληνικής Οικονομίας είναι έτοιμο να εκτιναχθεί, η αισιοδοξία να επιστρέψει, οι δουλειές να ξανανοίξουν.

Η Ελλάδα ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα προχωρήσει μπροστά. 

Παράλληλα όμως, μετά την πανδημία όλα θα είναι διαφορετικά, στην Οικονομία, στην Εργασία, στην Καθημερινότητα μας.

Σε αυτή την λοιπόν υπόκωφη όσο και ιστορική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ αλλαγών της μετά – covid εποχής,  τα media θα κληθούν να παίξουν τον δικό τους, διακριτό ρόλο.

Στόχος του ανανεωμένου Lykavitos.gr που από σήμερα βρίσκεται στον ελεύθερο διαδικτυακό αέρα, είναι να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ αλλά και να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ όλες αυτές τις ΑΛΛΑΓΕΣ, το ΝΕΟ που θα προκύψει. Αλλά  και να ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ με τους μίζερους εκφραστές του χθες και την ΠΑΡΑΚΜΗ που κουβαλούν.

Χωρίς όμως καμιά ΕΚΠΤΩΣΗ στην βασική αρχή που τα Ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης, οφείλουν πάντα να τηρούν: 
Τον αυστηρό και καθημερινό Έλεγχο της Εξουσίας. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Πώς να πετύχετε στη δουλειά σας

Μπορεί κάποιες φορές η τύχη να συμβάλλει και αυτή στην επιτυχία, όμως η τελευταία, ως μέρος του παιχνιδιού της ζωής, υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες Του Αθαν. Χ. Παπανδρ...

Φόρτωση άρθρων...