Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κασσελάκης, ο ΑντιΤσίπρας

Μετά την διπλή συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2023 και την παραίτηση του κ.Τσίπρα, είχα γράψει σε σχετικό άρθρο μου ότι με τον Τσίπρα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται «χαμένη υπόθεση», αλλά χωρίς αυτόν, φαντάζει σαν «μέλλον χωρίς ελπίδα».

Δεν θα διαφωνήσουν πολλοί με τον ισχυρισμό ότι το πλεονέκτημα του Τσίπρα έναντι όλων των άλλων αρχηγών κομμάτων (και φυσικά εντός του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν η μαγνητική, εξωτερική παρουσία (που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς), ενός γελαστού 40 χρόνου, baby face άντρα, με βροντερή φωνή και με συνάμα πειστικό, σοβαροφανές ύφος.

Επειδή όμως (όπως είπε κάποιος Συριζαίος) σκορδαλιά χωρίς σκόρδο δεν τρώγεται, έπρεπε να βρεθεί/εφευρεθεί ένας Αντι-Τσίπρας, που να έχει αυτήν ακριβώς την πιο πάνω ιδιότητα.

Ένας μάλιστα Αντι-Τσίπρας σε βελτιωμένη έκδοση. Έτσι λοιπόν προέκυψε ο κ. Κασσελάκης. Ένας 35άρης με την ελκυστική στα πλήθη εμφάνιση/προσωπικότητα σε απομίμηση Τσίπρα, αλλά με ένα επιτυχημένο (επιχειρηματικό) επαγγελματικό προφίλ, σε αντίθεση με τον κ.Τσίπρα ο οποίος αν και απόφοιτος του Μετσοβίου Πολυτεχνείου δεν άσκησε ουσιαστικά άλλο επάγγελμα πέραν της πολιτικής. Ακόμα και η φοιτητική του διατριβή αφορούσε συνδικαλιστικά θέματα μηχανικών!

Ο Κασσελάκης μιλάει άπταιστα Αγγλικά και θα συνεννοείται με άνεση (λεκτικά τουλάχιστον) στις διεθνείς επαφές του, σε αντίθεση με τον κ.Τσίπρα που όσον αφορά την αγγλική γλώσσα “he has eaten the camel but not the queue” (Ελληνιστί: δεν σκαμπάζει πολλά).

Ο Κασσελάκης στις δημόσιες εμφανίσεις του φοράει γραβάτα που ο Τσίπρας την απεχθάνεται όπως ο διάβολος το λιβάνι. Με την σοβαροφανή εκφορά του λόγου του δεν εκπέμπει αγανάκτηση και δεν φτάνει στα όρια υβριστικών αναφορών αντιμαχόμενος τους πολιτικούς του αντιπάλους, μιμούμενος την χροιά της φωνής του Αντρέα. Έτσι γίνεται πιο προσιτός στο Κεντρώο κοινό. Δεν έχει το πολιτικό παρελθόν του Τσίπρα και έτσι εμφανίζεται αγνός και άφθαρτος σε αντίθεση με τον προκάτοχο του.

Ο Κασσελάκης σε αντίθεση με τον Τσίπρα είναι γκέϊ και έτσι προσελκύει μια επιπλέον σημαντική κοινωνική ομάδα ανδρών και γυναικών.

Εκτιμώ ότι μετά την επικράτηση Κασσελάκη ο Τσίπρας κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ως από «μηχανής Θεός/σωτήρας» για να εξασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και να αποτελέσει ένα ακτύπητο ντουέτο με τον «διάδοχο» του.

Αυτό βέβαια θα είναι συνεπές και με την Συριζαϊκή αρχή του «δημιουργώ το πρόβλημα, βρίσκω την λύση, εμφανιζόμενος στο τέλος σαν σωτήρας».

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτοί που αποστασιοποιήθηκαν ή/και πολέμησαν τον Κασσελάκη, δεν θα τολμήσουν να τα βάλουν και με τον Τσίπρα.

Συμπερασματικά προκύπτει ότι ο Τσίπρας επέλεξε και εμφύτευσε επί τούτου τον κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ή νομίζετε δηλαδή ότι ήρθε ξαφνικά η Θεία έμπνευση (από τον «Όσιο Δαβίδ») στον Κασσελάκη να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Τσίπρας δεν τον επισκέφτηκε στην Αμερική; Ο κ.Τσίπρας δεν τον έβαλε υποψήφιο στο Επικρατείας;

Πιστεύει κανείς ότι πριν κλείσει τα 50 του ο Τσίπρας θα αποσυρόταν από την πολιτική; και από την προεδρία ενός κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει κυβερνήσει στο παρελθόν;

Επομένως εκόντες/άκοντες οι λοιποί Συριζαίοι σύντροφοι θα βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και θα αποδεχθούν την νέα κατάσταση.

Με ένα όμως κόμμα που ξεκίνησε από το 5% με συρραφές πολιτικών δυνάμεων/προσώπων και με μεγάλες εσωτερικές ιδεολογικές και μη αντιθέσεις, δοκιμαζόμενο από τις ήττες, τις πρόσφατες εξελίξεις και προσωπικές σκληρές αντιπαραθέσεις, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν θα διατηρηθεί ή θα διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...