Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη βλέπουν οι διεθνείς επενδυτές

Το road show της ΕΧΑΕ σε συνεργασία με τη Morgan Stanley στο Λονδίνο, για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, έστειλε πολλά μηνύματα.

Ο Μητσοτάκης στην ομιλία του έκανε λόγο για την ανάγκη επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη μία τετραετία, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις της. Παράλληλα, έθεσε το ξεκάθαρο δίλημμα της αυτοδυναμίας σε σχέση με το ενδεχόμενο περιπέτειας, αν υπάρξει κάποια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Η προτροπή του στους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα, παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνει μια σιγουριά ότι δεν θα έχουμε ανατροπές και ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Μητσοτάκης, θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέα σημαντική αύξηση των επενδύσεων μόλις ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, απέσπασε τα εύσημα για τη διαχείριση των τελευταίων τριών και πλέον ετών, ενώ κάλεσε τους ξένους επενδυτές να μην φοβηθούν και να φέρουν τα κεφάλαια τους στη χώρα μας. Η μεγάλη συμμετοχή στελεχών από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οίκους του κόσμου, στην καρδιά του καπιταλισμού, δείχνει ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα, δεν βλέπει να αλλάζει κάτι σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Μητσοτάκης παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού και θα πάει σε εκλογές όποτε το κρίνει αυτός προς το τέλος της τετραετίας, αφού σταθμίσει τα δεδομένα σε σχέση με τις εύθραυστες ισορροπίες στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Εφόσον επανεκλεγεί, τότε η εξέλιξη αυτή θα δώσει το σήμα στους ξένους για να επιταχύνουν τη ροή κεφαλαίων προς τη χώρα μας. Για να μην χάνουμε τα λόγια μας με περιττές αναλύσεις, το μήνυμα που έρχεται από το Λονδίνο, είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο, μια χώρα με κύρος και αυτό το οφείλει στον Μητσοτάκη. Συνεπώς, αυτοί που θα φέρουν τα κεφάλαια τους στη χώρα μας, πρέπει να νιώθουν ασφάλεια, την οποία μόνο η σημερινή κατάσταση, μπορεί να εγγυηθεί. Προφανώς, όταν έχεις δοκιμάσει το... καρπούζι (δηλαδή τον Τσίπρα) και σου έχει βγει... μάπα, τότε όλα φαντάζουν αυτονόητα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Γανυμήδης τους έλειπε...

Η πολιτική δεν είναι πάρεργο ή έστω παρενθετική απασχόληση αλλά ύψιστο λειτούργημα. Ο Αριστοτέλης (384-322 π.Χ.), ο μεγαλύτερος πολιτειολόγος όλων των εποχών, χαρακτηρίζει την πολι...

Φόρτωση άρθρων...