Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κυριαρχία Μητσοτάκη αποτυπώνει η δημοσκόπηση του Lykavitos.gr

Η σημερινή δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Lykavitos.gr επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό.

Η δημοσκόπηση δίνει καθαρή διαφορά σχεδόν 8 εκατοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, είναι μία ακόμη δημοσκόπηση που αποδεικνύει ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος... πελάτης του Μητσοτάκη και πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για τις επικείμενες... φάπες. Να θυμίσουμε ότι ο Μητσοτάκης από τον πρώτο μήνα ανάληψης της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2016, δεν έχει δει ποτέ την... πλάτη του Τσίπρα! Το 2019 ο Τσίπρας υπέστη τετραπλή ήττα στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές, στις Δημοτικές και στις Εθνικές.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και με εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο των ανατροπών, ο Μητσοτάκης θα πάει για τουλάχιστον μία νίκη στην πρώτη αναμέτρηση με την απλή αναλογική και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Αν υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην εθνική κάλπη (το πιθανότερο σενάριο), τότε θα μιλάμε για νέα τετραπλή νίκη του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα. Δηλαδή, θα μιλάμε για 8 εκλογικές νίκες της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη μέσα σε 4 χρόνια! Με 8 ήττες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλαβαίνετε...

Η μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα εξελίσσεται σε ένα μεγάλο... δώρο για τη χώρα, καθώς ο πρώτος ως απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού μπορεί να πετύχει νέα τετραετή θητεία, έχοντας μπροστά του την προοπτική και τρίτης θητείας από το 2027, αν λάβουμε υπόψιν ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις φόρων και εισφορών τα επόμενα χρόνια, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, οι οποίοι θα ξεπεράσουν τα 55 δισ. ευρώ έως το 2029! Η παρουσία του Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εχέγγυο της επικράτησης Μητσοτάκη, έτσι ώστε η χώρα να συνεχίσει να πορεύεται στον σωστό δρόμο, χωρίς να κινδυνεύει από... δυστυχήματα τύπου Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη, όπως συνέβη το 2015. Ζήτω ο Τσίπρας!

Το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Μια... περίεργη εβδομάδα αρχίζει σήμερα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει σε εφαρμογή το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με το έκτο πακέτο κυρώσεων που έχει αποφασίσει.

Χθες, ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει σταθερή την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, ενώ ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει η ροή αργού πετρελαίου προς τις χώρες που θα εφαρμόσουν το πλαφόν των 60 δολαρίων ανά βαρέλι. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι με την απόφαση της Ε.Ε. γίνεται εμπάργκο μόνο στις εισαγωγές πετρελαίου δια θαλάσσης, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την Ελληνική Ναυτιλία, όπου η Ελλάδα έχει ζητήσει την ισχύ ενός μεταβατικού διαστήματος, έτσι ώστε να μην προκληθεί σοκ, με δεδομένη την ισχυρή παρουσία των εφοπλιστικών ομίλων στην αγορά των τάνκερς. Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις για την επιβολή του εμπάργκο είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, αλλά το... πράγμα είχε πέσει σε τέλμα, λόγω των αντιδράσεων της Ουγγαρίας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που πέτυχαν την εξαίρεση για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω του αγωγού Drouzba.

Πάντως, με αφορμή την επιβολή του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, η τιμή του "μαύρου χρυσού" κατά την προηγούμενη εβδομάδα ενισχύθηκε, μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες πτώσης. Ωστόσο, η άνοδος είναι περιορισμένη, με το πετρέλαιο brent να κινείται στην περιοχή των 85,57 δολαρίων το βαρέλι. Ερωτηματικό για τους αναλυτές αποτελεί το σημερινό άνοιγμα της τιμής του, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις διακυμάνσεις που μπορεί να σημειώσει, λόγω του πλαφόν και σε συνάρτηση με το εμπάργκο, αν και το τελευταίο δεν αποτελεί κάτι καινούριο για τις αγορές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιβολή πλαφόν στις ρωσικές εξαγωγές εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής έως και 1.000.000 βαρέλια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Πούτιν, ο οποίος... διαφημίζει τη ζήτηση του πετρελαίου από την Κίνα και την Ινδία.

Γιατί είναι ενδιαφέρουσα η σημερινή μέρα στις αγορές

Η σημερινή συνεδρίαση των αγορών θα δείξει αν ο "μαύρος χρυσός" θα σημειώσει κάποια σημαντική άνοδο ή αν η επιβολή του εμπάργκο, θα είναι... αδιάφορη για τους επενδυτές. Από την άλλη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία των χρηματιστηρίων μετά το θετικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή και αφού είχε προηγηθεί η ενδοσυνεδριακή πτώση λόγω των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.

Η Αμερικανική Οικονομία εξακολουθεί να ανθίσταται και αυτό φαίνεται και από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Ωστόσο, η τόνωση της απασχόλησης είναι ένα... κακό νέο, καθώς θα συμβάλλει στη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και ως εκ τούτου, η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική. 

Η συνεδρίαση της FED την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον ως προς τις επισημάνσεις της FED και λιγότερο σε σχέση με την άνοδο των επιτοκίων, η οποία θα διαμορφωθεί στο 0,50%. Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ επίδρασαν αρνητικά τόσο στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής έχασε 2% και ταυτόχρονα απομακρύνθηκε από το τεχνικό όριο των 920 μονάδων, κλείνοντας στις 903 μονάδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...