Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κύριε Μητσοτάκη, χρειάζεται ισχυρή ομάδα και όχι rotation

Η θεία φώτιση, δεν επέπεσε ξαφνικά επί την κεφαλήν του πρωθυπουργού, ώστε να τον κατευθύνει στην περιορισμένη – έστω – αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας κλασικός τακτικιστής, είχε από ημερών προϊδεάσει το κομματικό του κονκλάβιο, αλλά και μέρος της κοινής γνώμης που παρακολουθεί τις δηλώσεις του, ότι στο προσεχές μέλλον, θα ακολουθήσει ένα «τσουνάμι» μεταρρυθμίσεων.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Βέβαια, η θέση αυτή, ελέχθη καθ’ υπερβολήν, διότι ένα κύμα αλλαγών, χρειάζεται και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό για να το υλοποιήσει. Έτσι έριξε την προειδοποιητική βολή, σπάζοντας τους «αδύναμους κρίκους», στην κυβερνητική αλυσίδα. Και ένας από αυτούς – κατά κοινή ομολογία – είχε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών, η οποία το τελευταίο χρονικό, διάστημα έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Δεν θα ρίξουμε το ανάθεμα, στους αποχωρήσαντες από το υπουργείο (υπουργός και υφυπουργός), γιατί πιστεύουμε ότι πάντοτε οι επιλογές για την συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου, θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα, τη γνώση των υπουργών, για το αντικείμενο, με το οποίο θα ασχοληθούν.

Άλλωστε η πολιτική θεωρία αυτό μας διδάσκει. Δεν είναι κάθε βουλευτής παντογνώστης, ώστε να καταλαμβάνει κάθε καρέκλα, η οποία του προσφέρεται. Έτσι, λοιπόν, εδώ ταιριάζει η γνωστή φράση: «έκαστος εφ’ ω ετάχθη», την οποία είχε πει ο Ηρόδοτος (αλλά την χρησιμοποίησε και ο Απόστολος Παύλος, στην επιστολή προς Κορινθίους). Σημαίνει δε «καθένας για τον σκοπό που είναι προορισμένος». Δεν κάνουμε όλοι για όλα.

Και για να ευθυμήσουμε ολίγον, να υπομνήσουμε στον ποδοσφαιρόφιλο πρωθυπουργό, ότι σε κάθε ομάδα, ο προπονητής χρησιμοποιεί τους ίδιους ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση. Δεν κάνει – δηλαδή – ροτέϊσον (όπως υπενόησε πριν από λίγο καιρό ο Μητσοτάκης ότι θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα).

Αίφνης ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχει ένα παρελθόν επιτυχημένο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τον επανέφερε τώρα. Τέτοια στελέχη, που άφησαν την σφραγίδα τους σε συγκεκριμένα υπουργεία, πρέπει να αναζητήσει και να τα τοποθετήσει ο πρωθυπουργός, στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κόσμος, που στηρίζει τη ΝΔ, εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την κυβερνητική τακτική, σε πολλούς τομείς, όπως είναι η ακρίβεια, η βία στα γήπεδα, η ασφάλεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, η υγεία, η παιδεία κλπ.

Αυτά πρέπει να θεραπεύσει, ο αρχηγός της Κυβέρνησης. Και να μην επαναπαύεται στις νικηφόρες επιτυχίες του, γιατί τώρα παίζει χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό τερέν. Καλή Φώτιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...