Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Με κοινωνική ατζέντα η Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται καθημερινά στην Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά και άλλα ζητήματα της καθημερινότητας, στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο έχουν επενδύσει στην κοινωνική τους ατζέντα με φόντο τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης θεωρούν επιβεβλημένο να απαντήσουν στους προβληματισμούς της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα δίνει ελπίδα και προοπτική για την επόμενη μέρα.

Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί το βασικό στόχο για την τετραετία 2023-2027, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην περαιτέρω συγκράτηση των τιμών μέσα από εντατικούς ελέγχους στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτίζει διαρκώς το σχέδιο του για αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης.

Η κίνηση αυτή προκαλεί εύλογα αντιδράσεις κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει χτίσει ένα συγκεκριμένο αφήγημα προσαρμοσμένο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των εργαζόμενων λόγω της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών στη χώρα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που οι δύο πλευρές ανήμερα της πρωτομαγιάς διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την κοινωνική πολιτική. Η κυβερνητική πλευρά επιχειρεί στην παρούσα φάση να αναδείξει το έργο της και τις πρωτοβουλίες που έλαβαν σάρκα και οστά καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας για τους εργαζόμενους, αλλά και η γονική άδεια και για τους πατέρες.

Όπως αναφέρουν κορυφαία κομματικά στελέχη, «η κοινωνία  χρειάζεται δράσεις και όχι λόγια», ενώ υποστηρίζουν στις δημόσιες εμφανίσεις τους ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Αριστεράς. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Πρωθυπουργός επικοινωνεί τόσο τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον επίμαχο τομέα, όσο και τις προτεραιότητες του για το μέλλον μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έμφαση στο Tik Tok. Η στρατηγική αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει καρπούς όσο πλησιάζουν οι κάλπες και θα αποτυπωθεί ανάγλυφα το βράδυ των Εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...