Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μονόδρομος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία

Οι τελευταίες θετικές μετρήσεις και οι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα έχουν δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Μετά το μούδιασμα που επέφερε η τραγωδία των Τεμπών στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου και το αρνητικό κλίμα των δημοσκοπήσεων την επομένη, έρχεται τώρα η καταγραφή της επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων να αλλάξει τα δεδομένα.

Αυτό είχε ως συνέπεια η Νέα Δημοκρατία να επανεξετάσει τη στρατηγική της και να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ το αφήγημα της αυτοδυναμίας, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη 21η Μαΐου.

Μπροστά στα νέα δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα γαλάζια στελέχη προτάσσουν την ανάγκη για μια νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση έχοντας ως στόχο τα εξής: να κυριαρχήσουν στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου από την πρώτη κάλπη, αλλά και να προσελκύσουν τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν το έργο τους και να κάνουν όσα δεν πρόλαβαν την πρώτη τετραετία που η χώρα αντιμετώπισε διαρκείς και πρωτόγνωρες κρίσεις.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον κ. Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον ότι έχει αλλάξει τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και φλερτάρει πολιτικά με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να βάλουν ένα ανάχωμα στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που προέρχονται μεν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά απορρίπτουν διαρρήδην την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Είναι μια κίνηση επιβεβλημένη στην πολιτική σκακιέρα από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αφού έχει όπως όλα δείχνουν καλύψει τα νώτα της στα δεξιά επιθυμεί τώρα να καταγράψει υψηλά ποσοστά στον ευρύτερο μεσαίο χώρο. Εκτός των άλλων, στην Πειραιώς θεωρούν επιβεβλημένο να πάρουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό στην πρώτη κάλπη, καθώς στη δεύτερη και παρά την μεγάλη πόλωση θα έχουν λιγότερες εφεδρείες από κόμματα που βρίσκονται ιδεολογικά κοντά σ αυτή.

Κοντολογίς, οι τελευταίες δέκα ημέρες θα είναι εκ των πραγμάτων καθοριστικές, γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης βάζει σε πλήρη ανάπτυξη του το σχέδιο για να πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας που αποτελεί μονόδρομο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...