Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: O κίνδυνος του εφησυχασμού και η μάχη για την αυτοδυναμία

Στο κυβερνών κόμμα χρειάζεται να αντιληφθούν ότι οι Eκλογές της 25ης Ιουνίου είναι μία νέα δύσκολη μάχη μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Ο στόχος της αυτοδυναμίας προϋποθέτει εγρήγορση, στρατηγική και στο τέλος του δρόμου τα λιγότερα δυνατά κόμματα εντός Βουλής. Η πρόσφατη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει δικαιολογημένα δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στα στελέχη της και την κομματική της βάση. 

Ωστόσο, δεν χωράει εφησυχασμός, αφού το κυβερνών κόμμα στοχεύει εκ νέου σε ένα υψηλό ποσοστό που θα του δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσει βιώσιμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία. 

Στο εσωτερικό της Πειραιώς ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες της νέας καμπάνιας κινούμενοι στη συνισταμένη της απόλυτης συσπείρωσης, ώστε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα βεβαιότητας και σιγουριάς με δηλώσεις και συμπεριφορές διαφόρων στελεχών ότι όλα έχουν τελειώσει. 

Η έπαρση είναι το τελευταίο στοιχείο που χρειάζεται αυτή την κρίσιμη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, καθώς μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει και άλλες παραμέτρους όπως η πολυδιάσπαση της ψήφου που ενδέχεται να οδηγήσει επτά κόμματα εντός του Κοινοβουλίου. Μία τέτοια εξέλιξη θα ανεβάσει τον πήχη για την κατάκτηση των εκατόν πενήντα ένα εδρών και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ενισχυμένης αναλογικής θα περιορίσει τον αριθμό των εδρών που θα κερδίσει το πρώτο κόμμα. 

Κι ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ολοκληρώσει τις προσωπικές τους καμπάνιες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να πάρει πάνω του το παιχνίδι, ενώ ο κομματικός μηχανισμός θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη κινητοποίηση των χιλιάδων υποστηρικτών και κυρίως εκείνων που χρειάζεται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους. 

Κοντολογίς, η Νέα Δημοκρατία αφού στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση επικράτησε κατά κράτος του Σύριζα, οφείλει πλέον να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν ξανά στις κάλπες, στέλνοντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχει μπροστά της περίπου ένα μήνα για να το πετύχει, αφήνοντας στην άκρη τους πανηγυρισμούς τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...