Κυριακή
04 Ιουνίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: O πιο χαρακτηρισμένος ως γκαφατζής, πολιτικός και όχι άδικα

Οι Eκλογές της 21ης Μαΐου ξεφούσκωσαν σαν μπαλόνι την περιστασιακή, για αρκετά ομολογουμένως χρόνια, ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του κόμματος παραμένει στο τιμόνι ως και τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, γνωρίζοντας πιθανά και ο ίδιος ότι θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα για την πολιτική του καριέρα και σίγουρα ως αρχηγού κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία της Ελλάδας ως ο γκαφατζής πολιτικός με την πλέον ελλιπή γνώση και την χειρότερη προφορά της Αγγλικής Γλώσσας! 

Σε έναν τέτοιο πολιτικό αρμόζει ο αποχαιρετισμός με αναδρομή στις καλύτερες –χειρότερες στιγμές του!

Η λίστα με τις αστοχίες ή γκάφες του Αλέξη Τσίπρα ομολογουμένως θα μπορούσε να έχει πολύ μεγάλο μήκος αλλά ας θυμηθούμε τις πιο αξέχαστες από αυτές!

Διπλωματική γκάφα Νο 1

Η ατάκα του που πάγωσε τον Βαλς: Είσαι εδώ ενώ το νερό στον Σηκουάνα έχει ανέβει έξι μέτρα!

Το 2016 ο Γάλλος ομόλογος του Τσίπρα επισκέφθηκε την Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο για την Γαλλία καθώς οι πολίτες της χώρας του ήταν εξεγερμένοι αντιδρώντας στις αλλαγές που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις .Επίσης την  επόμενη εβδομάδα θα ξεκινούσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εν μέσω απεργιών και της απειλής να μην γίνονται καν πτήσεις αεροσκαφών από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια . Και μέσα σε όλα αυτά ο Σηκουάνας είχε υπερχειλίσει, η στάθμη των υδάτων του ποταμού είχαν ξεπεράσει τα έξι μέτρα και ο πρωθυπουργός Βαλς δεχόταν σφοδρή κριτική ότι εγκατέλειψε τη χώρα και ταξίδεψε στην Ελλάδα για ένα μίνι weekend. ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για τον Βαλς σημείωσε πως

«Αυτή η επίσκεψη διεξάγεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Γαλλία, πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε όσο είμαστε μέσα, ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει 6 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αντιλαμβάνεστε το γεγονός ότι, σε μια δύσκολη στιγμή ο Μανουέλ επέλεξε να μην αναβάλλει αυτή την επίσκεψη, αλλά να είναι εδώ,  φανερώνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για τη Γαλλία.»

Ακριβώς δηλαδή ότι έπρεπε να αποφύγει να πει!

Τσίπρας Βαλς

Διπλωματική γκάφα Νο 2

Όταν χάρισε ένα σωσίβιο στον Μπα Κι Μουν και θεώρησε ότι είναι κατάλληλη στιγμή να σκάσει στα γέλια.

Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2016 σε συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ολοκληρώνοντας την ομιλία του θέλησε να "σπάσει το πρωτόκολλο" και να

χαρίσει στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ ένα συμβολικό δώρο που η εικόνα του συνδέθηκε άμεσα με το προσφυγικό.

Όταν χάρισε ένα σωσίβιο στον Μπα Κι Μουν και θεώρησε ότι είναι κατάλληλη στιγμή να σκάσει στα γέλια.

Διπλωματική γκάφα Νο 3

Η παράσταση του Τσίπρα στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο το 2016  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο επική αλλά καθόλου αστεία – δυνάμει επιζήμια για την χώρα- γκάφα του Αλέξη Τσίπρα.

Μόνο ένας και μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκπροσώπησε τη χώρα του στις τελετές μνήμης προς τιμήν του Κουμουνιστή Δικτάτορα.

Επισήμανε τότε ο διεθνής Τύπος σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δύσης απέφυγαν το ταξίδι στην Κούβα.
Μάλιστα είχε μεταβεί με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

Τσίπρας Κούβα κηδεία Φιντέλ Κάστρο

Διπλωματική γκάφα Νο 4

Μίλησε στον Αμερικάνο Πρόεδρο στον ενικό

Ο ενικός που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις προς τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και η στάση του σώματος του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που παρέπεμπε σε άτομο που βρισκόταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών, θα μείνει  ως μια από τις πιο viral στιγμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ομπάμα Τσίπρας

Γεωγραφικές γκάφες 

Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει ο διαχωρισμός της Μυτιλήνης από την Λέσβο αλλά έχει επίσης συμπεριλάβει το Ιράν στις Αραβικές χώρες

Γκάφες συγγραφέων Νο1

Πήγε στην παράσταση του Λαζόπουλου και δήλωσε ότι το έργο που έγραψε ο Λάκης έμοιαζε με έργα κλασικών συγγραφέων. Μόνο που το έργο δεν το έγραψε ο Λάκης αλλά ήταν διασκευή γαλλικής ταινίας του Philippe de Chauveron

Γκάφες συγγραφέων Νο2

Μπέρδεψε την Ναόμι Κλάιν με την Ναόμι Κάμπελ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κροατία στo πλαίσιo του 6ου Subversive Forum, μπέρδεψε τα συγγραφέα του δημοφιλούς βιβλίου  «To Δόγμα του Σοκ» που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο την απαρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, Ναόμι Κλάιν με τη "γαζέλα" της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ .

Μαθηματικές γκάφες

Μετά την περίφημη «στροφή 360 μοιρών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2019 επιχείρησε να απαντήσει στον πρωθυπουργό για το πόσες ερωτήσεις απάντησε στη δική του θητεία που έφταναν μόλις σε ποσοστό το 3,5%. Ωστόσο, αν και μηχανικός του Πολυτεχνείου, υπολόγισε ότι οι 3 ερωτήσεις στις 14 αποτελούν ποσοστό ...3%.

Γκάφες…. Αχαρακτήριστες Νο 1
Το σάλιωμα του φακέλου που είχε ήδη πάνω αυτοκόλλητο

 

Ίσως να αποτελεί προσωπικό του γούρι αλλά για κάποιον λόγο σαλιώνει συστηματικά τον φάκελο στην εκλογική διαδικασία, αυτόν που έχει αυτοκόλλητη ταινία

Το σάλιωμα του φακέλου που είχε ήδη πάνω αυτοκόλλητο

Γκάφες…. Αχαρακτήριστες Νο 2
 

Η ιστορία με τα δώρα που μπέρδεψε

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη των Σέρβων, Ειρηναίο. Ως είθισται σε τέτοιες συναντήσεις, γίνεται ανταλλαγή αναμνηστικών . Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε κατά λάθος το δώρο που προορίζονταν για τον Σέρβο πρόεδρο στον… Πατριάρχη και στον Νίκολιτς το δώρο του Πατριάρχη. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ειρηναίο το λάθος που έγινε, σημειώνοντας με χαμόγελο πως το δώρο που πήρε είναι μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που – κατά λάθος – έλαβε ο πρόεδρος της χώρας.

Γκάφες…. Αχαρακτήριστες Νο 3

Οι παγετώνες της Πέλλας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη περιοδεία του τον Νοέμβριο του 2022  στον νομό Πέλλας μιλώντας σε παραγωγούς, έκανε λόγο  για... παγετώνες που καταστρέφουν την παραγωγή των αγροτών, εννοώντας προφανούς τους παγετούς

Γκάφες…. Αχαρακτήριστες Νο 4

Οι Έλληνες στην κατοχή άκουγαν Deutsche Welle
 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open το 2019 ανέφερε ότι οι Έλληνες στην Κατοχή άκουγαν Deutsche Welle. Όχι μόνο η Deutsche Welle είναι γερμανικό μέσο ενημέρωσης, οπότε δεν θα μπορούσε να αποτελεί πηγή ενημέρωσης κατά την Κατοχή, αλλά επίσης άρχισε να εκπέμπει το 1953. 

Και για το τέλος!

Σε συνομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας μας αποκάλυψε ότι τα μπαλόνια που κρατούν τα παιδιά είναι γεμάτα υδρογόνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...