Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Ξορκίζουν τον εφησυχασμό και τη χαλαρή ψήφο

Η κλεψύδρα του χρόνου για τις εθνικές εκλογές αδειάζει και στη Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να διαχειριστούν τις κρίσιμες τελευταίες ημέρες, στέλνοντας σήμα εγρήγορσης και ετοιμότητας σε όλα τα στελέχη και τον μηχανισμό.

Κομματικά στελέχη της Πειραιώς ξορκίζουν τον εφησυχασμό που προκαλεί όχι μόνο η εικόνα που δημιουργούν οι θετικές για το πρώτο κόμμα δημοσκοπήσεις, αλλά και η παγίδα των διπλών εκλογών που ενδέχεται να αποτρέψει κάποιους από το να συμμετάσχουν την πρώτη φορά.

Από τη στιγμή που κάθε ψήφος για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας μετράει, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες που μπορούν να αποβούν την κρίσιμη ώρα μοιραίες. Ταυτόχρονα, οι πιο έμπειροι σε εκλογικές μάχες προσπαθούν να συνετίσουν τους υπεραισιόδοξους και εκείνους που θεωρούν ότι τα πάντα έχουν τελειώσει ή ράβουν ήδη υπουργικά κοστούμια.

«Οι εκλογές κρίνονται στην κάλπη και όχι στα τηλεπαράθυρα και στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη, κρούοντας με αυτόν τρόπο τον κώδωνα του κινδύνου λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Αν και η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει ήδη ένα μεγάλο βαθμό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για την τελική έκβαση της μάχης, εντούτοις σχηματοποιείται στην άλλη πλευρά ένα αντικυβερνητικό μέτωπο, το οποίο δεν μπορεί να ιχνηλατηθεί σε όλη τη διάσταση του μέσω των μετρήσεων. Υπάρχει δηλαδή ένας άγνωστος Χ όσον αφορά στην ψήφο των νέων αλλά και εκείνων που είναι δυσαρεστημένοι και θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή πως θα αντιδράσουν απέναντι στην εκλογική διαδικασία.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν απόλυτα όσους στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης ανησυχούν και επιμένουν ότι η προσπάθεια πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο για να μην «χαθεί ούτε μία ψήφος». Οι στιγμές επιβάλλουν απόλυτη ετοιμότητα και καθόλου χαλαρότητα για να μην βρεθούν τα κομματικά στελέχη προ εκπλήξεων όταν αρχίσει η καταμέτρηση. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι και το 2019, οι μετρήσεις έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου στο 27% και στο τέλος αθόρυβα κατάφερε και έφτασε στο 31,5%, την ώρα που είχε αναπτυχθεί ένα σαρωτικό κύμα στην ελληνική κοινωνία κατά του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχει ωστόσο τώρα κλίμα πολιτικής αλλαγής στη χώρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι κρύβει η κάλπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...