Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Oι τέσσερις κρίσιμες εβδομάδες για την αυτοδυναμία

Την ώρα που στο Σύριζα αναζητούν τις αιτίες της μεγάλης ήττας και προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν με στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία στις επόμενες κάλπες, στην Πειραιώς βάζουν σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο τους για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Αν και το κυβερνών κόμμα έχει δημιουργήσει ένα σαφές κλίμα υπεροχής έναντι του βασικού του αντιπάλου, εντούτοις η επίτευξη του στόχου συνδέεται με μια αυξημένη πολυπλοκότητα που οφείλεται σε άλλους παράγοντες.

Ο ένας σχετίζεται με το ποσοστό που θα αγγίξει η Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες κάλπες και ο δεύτερος με τον αριθμό των κομμάτων που θα εκπροσωπηθούν τελικά στην επόμενη Βουλή. Τα δύο αυτά στοιχεία προσπαθούν να διαχειριστούν οι επιτελείς της κυβερνητικής παράταξης, ανεβάζοντας τις στροφές της ετοιμότητας και στοχεύοντας στο να ολοκληρώσουν τον εκλογικό κύκλο με επιτυχία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αφήνει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη και έχει ήδη ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο του προεκλογικού αγώνα.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με φόντο τις εργατικές κατοικίες της περιοχής. Η Δυτική Αθήνα αλλά και άλλες λαϊκές συνοικίες έδωσαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες την πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία, αλλάζοντας το πολιτικό status quo, εξέλιξη που πριν από λίγα χρόνια θα φαινόταν ως ουτοπία.

Πολιτικοί αναλυτές μιλούν για  επιβράβευση μιας στρατηγικής που ξεκίνησε στα χρόνια που το κόμμα ήταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κορυφώθηκε με στοχευμένες δράσεις την περίοδο της πρώτης τετραετίας.

Η αποδόμηση του βασικού πολιτικού αφηγήματος του Σύριζα για «ταξική πολιτική» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε το δρόμο για να προσεγγίσουν ευρεία λαϊκά στρώματα την κεντροδεξιά σπάζοντας ένα ταμπού δεκαετιών.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δείχνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ενώ μέσα από συνεχείς επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα θα ζητήσει την εκ νέου συμμετοχή τους την 25η Ιουνίου και ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε την επομένη η χώρα να έχει μια βιώσιμη μονοκομματική Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.        

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ηθικό της εταιρείας και τα μάτια σας

Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό. Σίγουρα δε, συνοδεύεται από αλλαγές και διαδικασίες αντιμετώπισης της που προκαλούν αβεβαιότητα. Συνεπώς, πέρα από τα οικονομικά προβλ...

Η απειλή Τραμπ...

I. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Trump. Αυτός φοβερίζει ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ εάν οι Ευρωπαίοι δεν εξοφλήσουν ό,τι οφείλουν (!!!). ΙΙ. Βρεθήκαμε εκτός κάλυψης ΝΑΤΟ τον...

Φόρτωση άρθρων...