Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Στην τελική ευθεία με όπλο την οικονομία

H οικονομία και η θετική πρόταση για την επόμενη τετραετία αποτελούν το κεντρικό βραχίονα του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της κρίσιμης κάλπης. Αυτό έγινε σαφές και από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό ντιμπέιτ που επιχείρησε να στείλει το σήμα για «καλύτερες μέρες» από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και κατ’ επέκταση την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα. 

Την ώρα που διεθνείς οίκοι προεξοφλούν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία θέτει υπό την κρίση των πολιτών το σχέδιο της για την περίοδο 2023-2027, επιχειρώντας να κάνει ένα ολικό άνοιγμα τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους.

Γαλάζια στελέχη δίνουν έμφαση στα πεπραγμένα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, με έμφαση στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, στην μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια και σε άλλες δράσεις με εθνικό πρόσημο. 

Στην παρούσα φάση και με δεδομένες τις έντονες πιέσεις που ασκεί στα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια, το βάρος δίνεται στην αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, ως ανάχωμα στο κύμα ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά και πλήττει την καθημερινότητα των πολλών. Με αυτό τον τρόπο στήνεται και ένα ανάχωμα στην κριτική του Σύριζα και στο προεκλογικό αφήγημα του κ. Τσίπρα περί γαλάζιας ταξικής πολιτικής. 

Η καθημερινότητα αποτελεί εξάλλου βασικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο βασικών μονομάχων, με την δεξαμενή των αναποφάσιστων να παραμένει «φουσκωμένη» από πολίτες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν βρίσκουν έως σήμερα αξιόπιστη πολιτική πρόταση. 

Λαμβάνοντας κανείς υπόψη ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, συνιστά μονόδρομο για τα στελέχη της η ανάδειξη ενός αξιόπιστου προγραμματικού λόγου που θα προσελκύσει ακόμα και τα ακροατήρια που στέκονται κριτικά και αναμένουν εκείνον που θα τους πείσει έστω και τις τελευταίες ημέρες πριν τις κάλπες. Το επίμαχο σημείο μπορεί στο τέλος της διαδρομής να αποδειχθεί και καθοριστικής σημασία για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...